Οι Ελληνικές Αρχές στο ψάξιμο

Έρευνα για ενδεχόμενη δολοφονία και στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι Αρχές για τον 35χρονο serial killer «Ορέστη» της Κύπρου, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, βρισκόταν στη χώρα μας από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2018 για στρατιωτική εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως ο δράστης είχε βρεθεί στην Ελλάδα και στο παρελθόν, αφού μόλις τελείωσε το σχολείο είχε έρθει στην Αθήνα και υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

Στην Κύπρο η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις για τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου «Ορέστη». Ηδη έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο γυναικών (αγνοείται επίσης η τύχη ενός 6χρονου κοριτσιού, κόρης μίας γυναίκας που δολοφονήθηκε), ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων του serial killer θα αυξηθεί, καθώς αγνοούνται ακόμα τέσσερις γυναίκες.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος «Ορέστης», που υπηρετούσε ως αξιωματικός του στρατού στην Κύπρο, ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ και της 6χρονης κόρης της Σιέρα, καθώς και ακόμα μιας γυναίκας από τις Φιλιππίνες, της Αριάν Παλανάς Λοζάνο.

Τώρα οι Αρχές εξετάζουν τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να σέρφαραν στην ιστοσελίδα στην οποία «δραστηριοποιούνταν» ο «Ορέστης».

Προσπάθησε να καταπιεί την κάρτα sim

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida είναι πως τη στιγμή που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα του δράστη, εκείνος άνοιξε το κινητό του τηλέφωνο και επιχείρησε να καταπιεί την κάρτα sim. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον απέτρεψαν και η κάρτα sim μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικό εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθεί για περισσότερα στοιχεία από τη δράση του 35χρονου.

Πώς δρούσε ο serial killer «Ορέστης» -Το διαδίκτυο και οι φωτογραφίες

Ο serial killer είναι κάτοικος του χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, είναι στρατιωτικός και φέρει τον βαθμό του ιλάρχου στο Σώμα των Τεθωρακισμένων. Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

Τα όσα αποκάλυψε ο δολοφόνος για τη δράση του παραπέμπουν σε ταινία τρόμου. Ο δράστης προσέγγιζε τα θύματά του μέσω διαδικτύου με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Αφού έκανε την πρώτη επαφή, στη συνέχεια φρόντιζε να είναι φιλικός και να τις προσεγγίζει. Τις έπειθε να κλείσουν ραντεβού μαζί του και να συναντηθούν.

Στη συνέχεια, όπως ομολόγησε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τις έπνιγε. Μάλιστα προκάλεσε σοκ η δήλωσή του «όταν την έπνιγα, ένιωθα ωραία» και γι’ αυτό αποφάσισε, μετά τον πρώτο φόνο, να επαναλάβει την πράξη του.
Ο 35χρονος υποστήριξε πως του αρέσουν οι Φιλιππινέζες και γι’ αυτό και τα δύο θύματά του ήταν από τις Φιλιππίνες.

Ο «Ορέστης», αν και ήταν στρατιωτικός, παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου. Είχε συνεργασίες με ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, ενώ είχε βραβευτεί και για ορισμένες φωτογραφίες του. Μάλιστα, πολλές από τις φωτογραφίες που είχε βγάλει ήταν τοπία από το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα, στο φρεάτιο της φρίκης, αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.

«Ορέστης»: Τύλιξα το παιδί με σεντόνι και έδεσα γύρω από το πτώμα πέτρες

Το 6χρονο κορίτσι ο serial killer ισχυρίστηκε πως δεν το δολοφόνησε, αλλά ότι το παιδί σκοτώθηκε από ατύχημα. Βέβαια στη συνέχεια ο ίδιος με απόλυτη ψυχραιμία, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, έδεσε στο πτώμα πέτρες, στη συνέχεια το τύλιξε με σεντόνι και το πέταξε στη λίμνη που βρίσκεται κοντά στο μεταλλείο.

Οι επιχειρήσεις των Αρχών πάντως συνεχίζονται και σήμερα εντός του φρεατίου όπου βρέθηκαν οι σοροί των δύο γυναικών, με τη βοήθεια κάμερας υψηλής ευκρίνειας.

(iefimerida.gr)