Οι Εμποροι της Πάτρας χαιρετίζουν το νέο «άνοιγμα» της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γ. Ρώρος

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ καθώς αποδείχτηκε ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις αγωνίες χιλιάδων κατοίκων των νησιών, εξασφαλίζοντας απευθείας πρόσβαση στην πόλη της Πάτρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά).

Με τη διακοπή της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής, η αντίδραση του Εμπορικού Εισαγωγικού  Συλλόγου Πατρών ήταν άμεση. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στην Κεφαλονιά τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Γιώργος Ρώρος έθεσε το θέμα παρουσία της βουλευτή του Νομού Κεφαλληνίας κας Θεοπεφτάτου  και άλλων τοπικών φορέων προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή διεκδίκησης της επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής. Ο κ. Ρώρος είχε τονίσει την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και την ανάγκη για άμεση σύνδεση με την Πάτρα προς όφελος και των δύο πλευρών.

Οι προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα και η απόφαση για επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής δικαιώνει τους αγώνες του Συλλόγου και αναβιώνει ελπίδες και αισιοδοξία για το μέλλον.

Στην ανάδοχο εταιρία IONIAN GROUP ο ΕΕΣΠ εύχεται να εκπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το έργο της και καλές θάλασσες. Επίσης, εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη και τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.