Οι ερωτήσεις σου…

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Είναι φανερό πια ότι μεγάλες αλλαγές γίνονται στον κόσμο σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητος.

Η εμπειρία έχει δείξει 4 τύπους αντίδρασης στις μεγάλες αλλαγές.

1* Αυτοί που διαισθάνονται τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν από τα «σημάδια» που εμφανίζονται (π.χ.. οι φυσαλίδες που σχηματίζονται στα τοιχώματα μιας κατσαρόλας με νερό που είναι στη φωτιά είναι σημάδι ότι θα αρχίσει σε λίγο ο βρασμός).

2* Αυτοί που αντιλαμβάνονται τον βρασμό πριν αρχίσει η εξάτμιση «Κάτι γίνεται εδώ…»

3* Αυτοί που αντιλαμβάνονται την εξάτμιση (αλλαγή) _ Κάτι έγινε, αλλά δεν μπορούν να το προσδιορίσουν.

4* Αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτε και τους έρχεται ξαφνικά η αλλαγή στη ζωή τους. Δεν υπάρχει πλέον νερό («τους πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι», λέει ο λαός).

Η αλλαγή είναι στη συνειδητότητα των ανθρώπων και ένα από τα σημάδια της είναι κλιματική αλλαγή. Το μεγάλο μυστικό πια δεν είναι στις απαντήσεις, αλλά στις ερωτήσεις που θα κάνουμε στον εαυτό μας και στην πραγματικότητα μας.

Το 2000 το ποσοστό των νέων που σπούδαζε computer ήταν μόλις 1% και το 2023 17%. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Άλλαξε τη ζωή μας τον τρόπο σκέψης μας, τη διασκέδαση μας, τον ελεύθερο χρόνο μας, την έρευνα και την υπολογιστική της δύναμη που ξαφνικά άνοιξε τις πύλες του Μικρόκοσμου και του Μακρόκοσμου.

Πολλοί άνθρωποι για πρώτη φορά άρχισαν να κατανοούν την τεράστια πολυπλοκότητα μας. Που ακούστηκε να έχει ένας άνθρωπος μόνο στο στομάχι τουν 400 δις μικροοργανισμούς (βακτηρίδια) που μεταβάλλουν την τροφή του για να την μετατρέψει στη συνέχεια σε ενέργεια να λειτουργήσει το σώμα του.

Το άλλο που υπολόγισαν οι επιστήμονες, ότι το άθροισμα του μήκους των συνάψεων των νευρώνων ενός ανθρώπινου εγκεφάλου είναι μιάμιση φορά η περίμετρος της Γης.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης κάνουν τα πιο ακραία σενάρια επιστημονικής φαντασίας να δείχνουν παιδικά παραμύθια προσχολικής ηλικίας.

Δύσκολα θα μπορούσε σήμερα κάποιος να αμφισβητήσει τα πλέον απίθανα να γίνουν πιθανά και τα απραγματοποίητα καθημερινή ρουτίνα.

Τα περισσότερα ερωτήματα λοιπόν που έχει θέσει ο άνθρωπος μέχρι τώρα έχουν απαντηθεί και το ερώτημα πλέον είναι . Τι ερωτήσεις να κάνουμε.

Θα σε ρωτήσω λοιπόν ευθέως. Πόσο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου;

Πολλά από αυτά που πιστεύεις για σένα,σου τα είπαν αγαπημένα πρόσωπα (γονείς, παππούδες, θείοι) που εσύ αργότερα τους διέψευσες.

Πότε άρχισες σοβαρά να σκέφτεσαι,τι θάθελες να κάνεις στη ζωή σου, στο δημοτικό, στο λύκειο,στο στρατό,ή δεν πρόλαβες γιατί …παντρεύτηκες; Σε προετοίμαζαν για το έτοιμο το σίγουρο που «έδειχνε» η επιχείρηση της οικογένειας. Και εκείνο το «Εγώ για ποιον τα έκανα όλα αυτά;» που άκουγες μικρός, ή δοκίμασες να διευρύνεις τα όρια σου, σε κάτι που σε εξέφραζε και σου έδινε χαρά; (μουσική, ζωγραφική, λογοτεχνία, σπορ, δεξιότητες κάθε είδους που η έφεση σου σε αυτές ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή).

Δεν υπάρχει παιδί που έρχεται στη ζωή χωρίς κάποιο ξεχωριστό λόγο που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα και αυτό είναι αναγκαίο για το σύμπαν και την πολυπλοκότητα του.

Εγκλωβίστηκες σε μια μέτρια ζωή, που δεν σε ικανοποιεί όσο θα ήθελες. Το 90% των ανθρώπινων δραστηριοτήτων θα αντικατασταθούν στο μέλλον (κοντινό) από την τεχνητή νοημοσύνη,τα ρομπότ και τις μηχανές. Ήδη το έχεις καταλάβει και αναρωτιέσαι πως γίνεται να παρουσιάζονται τόσες νέες ιδέες, νέα προιόντα, νέες υπηρεσίες και η ανεργία να αυξάνεται;

Πολλοί αναρωτιούνται πως θα αντιδράσει η κοινωνία. Οι τάσεις πάντως δίνουν ότι η απάντηση είναι στον ελεύθερο χρόνο, στο περιβάλλον, στην έρευνα, στο διάστημα, στα διάφορα σπορ στην υγεία,στα χόμπυ, στα παιχνίδια, στον τουρισμό, στην συγχρονη αλλά και στην παραδοσιακή πρωτογενή παραγωγή φυτική και ζωική, στον πολιτισμό στον εθελοντισμό, στην προστασία της ζωής γενικά και σε ότι έχει σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά και των υπολοίπων μορφών ζωής. Παρόλα αυτά η απάντηση στην ανεργία εφόσον επιμένει θα την δίνει πάντα η ανθρώπινη φαντασία,η θεική μας κληρονομιά που δείχνει τους υψηλούς δεσμούς που έχει το ανθρώπινο γένος με την Ανώτερη Ευφυία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις, ότι ο εγκέφαλος σου δέχεται 400 δις bytes (ερεθίσματα) το δευτερόλεπτο και αντιλαμβάνεται μόλις 2000 από αυτά(Harvard).

Σκέπτεσαι τι θα γίνει όταν θα αναγνωρίζει 20000 ή 200000 ή 2000000 και όμως θα είναι πάλι λιγότερο από 0,1% της πραγματικότητος.

Ο εγκέφαλος σου ξεπερνά τον χωροχρόνο σε χιλιοστό του δευτερολέπτου. Μπορείς να γνωρίζεις τι γίνεται, όπου γίνεται και να επεμβαίνεις αν χρειάζεται να διορθώνεις κάτι αφύσικο μέσω του νου σου. Αυτό η επιστήμη το περιγράφει ως Extra Sensory Perception δηλαδή Εξωαισθητηριακή Αντίληψη και από το 1966 ο Μεξικάνος Jose Silva ύστερα από 22 χρόνια έρευνας δημιουργός της ομώνυμης Μεθόδου ΣΙΛΒΑ (Διδάσκεται σε 150 χώρες σε 50 διαφορετικές γλώσσες σε 60 Πανεπιστήμια) μετέτρεψε σε Effective Sensory Projection) Αποτελεσματική Προβολή των Αισθήσεων και μέσω του 2ήμερου σεμιναρίου INTUITION οι απόφοιτοι του βιώνουν τις δυνατότητες του Νου και του Εγκεφάλου τους.

Ο συμπαντικός σου νους με τον επίσης συμπαντικό πομπό και δέκτη εγκέφαλο, θα αναζητήσει νέους τρόπους αντίληψης σπάζοντας τα πρότυπα, παρακάμπτοντας κανόνες, δημιουργώντας νέες νοητικές διαδρομές, νέα σημεία επαφής διασύνδεσης — διαστάυρωσης.

Όταν προκαλείς το νου εκείνος δημιουργεί νέες νευρωνικές συνδέσεις και βρίσκει τρόπους να σου τις παρουσιάσει και εσύ με τη λογική και τη φαντασία σου εκτιμάς τι μπορεί να γίνει τώρα και τι όχι.

Πίσω από μια ανθρώπινη μορφή κρύβεται ένα θεϊκό αντίγραφο που ψάχνει ευκαιρίες να εκδηλωθεί.

Μας έδειξαν μόνο τη φυσική μας πλευρά. Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει το «θαύμα», δηλαδή το απροσδόκητο,το απίθανο, το διαφορετικό.

Είμαστε πλέον πολλοί που πιστεύουμε στα θαύματα, τα δικά μας θαύματα. Αυτά που ζητάμε μέσω των προγραμμάτων του εγκεφάλου (σκέψεις του νου) που επηρεάζουν το κβαντικό ολογράφημα. Τώρα δεν ευχόμαστε μόνο, τώρα γνωρίζουμε ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε και να ζητάμε..

Μη ζεις το «επιμέρους» ενώ δίπλα σου έχεις το ολόκληρο. Φύγε από το πρόσκαιρο, σύντομο, μηδαμινό και μίζερο. Έλα στο παντοτινό, αιώνιο.

Εγκατέλειψε τους φόβους σου, που σε κρατούν δεμένο στη «φυλακή» της αδράνειας και του σκότους.

Το πραγματικό σου πρόβλημα θα ξεκινήσει τη στιγμή που θα ανακαλύψεις και εσύ όπως και πολλοί από εμάς, τι πραγματικά μπορεί να κάνει ο νους σου και όχι τι νομίζεις πως δεν μπορεί.

Τότε θα αρχίσουν τα δικά σου θαύματα και θα «ενταχθείς» στην ομάδα των πιστών που θα είναι η στήριξη σου και υπάρχει γιατί μόλις έγινες μέλος της…

Ρώτα την διαίσθηση σου να σου πει τι να κάνεις.

Εγώ βάζω τη σταγόνα μου στο ποτήρι,αν βάλεις και τη δική σου,θα ξεδιψάσει ο κόσμος.

Το καράβι ξεκίνησε,μη μένεις στο λιμάνι. Οι ερωτήσεις σου είναι σκέψεις κουπιά που κινούν το καράβι. Βάλτες σε τάξη και συντονίσου. Ο χρόνος είναι μαζί σου, κρατήσου πάνω του. Βάλε τα δικά σου κουπιά δίπλα στα άλλα. Όλοι είμαστε πλήρωμα και ταξιδιώτες μαζί.

Μη μένεις σε αυτό το λιμάνι, γνώρισε και άλλα, ταξιδιώτη του σύμπαντος.

Εύχομαι το 2024 να αρχίσεις τα ταξίδια σου. Που ξέρεις σε κάποιο λιμάνι θα συναντηθούμε.

Καλή χρονιά, καλές γιορτές σε όλους σας