Οι ευαισθησίες και οι αξίες Δεξιάς και Αριστεράς…

Μου το θύμισε ο φίλος Alexandros Kariotis και εγώ το επεκτείνω. Αύγουστος 2013 και ο τότε Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και αλησμόνητος φίλος Στέλιος Σταυρίδης παραθερίζει στο σπίτι του στην Κεφαλλονιά.

Είναι ήδη άρρωστος και καταβεβλημένος από την καταραμένη αρρώστια που τον έστειλε 6 μήνες μετά στον τάφο. Πρέπει να κατέβει Αυγουστιάτικα στην Αθήνα για να υπογράψει την πώληση του ΟΠΑΠ στην εταιρεία που μέτοχος είναι και ο Μελισσανίδης. Μέτοχος μειοψηφίας και ας λένε πως ο ΟΠΑΠ ανήκει στον Μελισσανίδη. Κατεβαίνει, τελειώνουν τα διαδικαστικά και οι υπογραφές και πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο την άλλη μέρα το πρωί χαράματα για να πάρει την πρωινή πτήση στις 05:20 για να γυρίσει στην Κεφαλλονιά.

Ο Μελισσανίδης, που διαθέτει ιδιωτικό αεροπλάνο και πετάει την ίδια μέρα για Γαλλία, προθυμοποιήθηκε να τον πάρει μαζί του, να προσγειωθεί στην Κεφαλλονιά να αφήσει τον Σταυρίδη να πάρει καύσιμα το αεροπλάνο και να συνεχίσει το ταξίδι του. Ο άρρωστος και ταλαιπωρημένος Σταυρίδης, σκεπτόμενος πως από την μια έχει να σηκωθεί στις 4 το πρωί και από την άλλη κάποιος άκοπα του προτείνει να τον αφήσει σπίτι του το ίδιο απόγευμα, δέχεται και ταξιδεύει με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη.

Την συνέχεια την ξέρετε, τεράστιος σάλος, μεγάλη διαπλοκή κτλ κτλ και ο Σαμαράς, παρόλο που ο Στέλιος έκανε τεράστιο έργο στο ΤΑΙΠΕΔ, ξέρω από προσωπικές του αφηγήσεις πόσο προσπάθησε να τελειώσει την πώληση του ΟΠΑΠ και πόσες φορές συγκρούστηκε με τον Μελισσανίδη, τελικά ζητά την παραίτηση του όπως και έγινε και δυστυχώς ως το τέλος της ζωής του εκείνο το λιγότερο από μια ώρα ταξίδι τον στιγμάτισε.

Και ερχόμαστε στα χθεσινά και στην 7ήμερη κρουαζιέρα του Τσίπρα με την θαλαμηγό του εφοπλιστή γιατί το παιδί πολύ κουράστηκε και έπρεπε να ξεκουραστεί εν πλω με πούρα και σαμπάνιες. Σταματώ εδώ γιατί μπορεί και να κούρασα και ότι και να πω δεν προσθέτει τίποτα.

Ας κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις του και ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Τα συμπεράσματα του για τις κοινωνικές ευαισθησίες και τις πολιτικές αξίες της Δεξιάς* και για τα αντίστοιχα της Αριστεράς. Ο Στέλιος Σταυρίδης πολλές φορές και δημόσια αναγνώρισε το λάθος του. Μην ζητάτε το ίδιο να κανει ο Τσίπρας. Για την αριστερή συμμορία φταίει ο Πορτοσάλτε που δημοσίευσε τις φωτογραφίες. Δεν φταίει ο πυρετός, φταίει το θερμόμετρο….

* Δεν με εκφράζει ο όρος Κεντροδεξιά. Δεν έχω κόμπλεξ και δεν μου χρειάζονται φερετζέδες.

THEFILOS

NIKOLAIDIS

(F/B)

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Φίλος μου θύμισε οτι η πρόσκληση του Μελισσανίδη έγινε μπροστά σε όλους που συμμετείχαν στην υπογραφή, Υπουργούς δημοσιογραφους κτλ, δεν έγινε εν κρυπτώ όπως με τον κατάκοπο.

O Iπτάμενος
Ο Κουρασμένος
Ο «Η» της 13ης/8/2013, με την αποκλειστικότητα της είδησης, με την οποία ξέσπασε σάλος