Οι Κεφαλονίτες διδάσκουν πειθαρχία για τον κορονοϊό

KAΘΕ εβδομάδα ανελλιπώς από την έναρξη του 2ου lockdown η  ιστοσελίδα του χωριού της Σάμης Πουλάτα (poulatakefalonias. gr) δίνει ακριβή και πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης για τον κορονοϊό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και αξίζουν στους διαχειριστές της πολλά μπράβο.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας, από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και προχθές 20 Μαρτίου στον Νομό μας είχαν επισήμως επιβεβαιωθεί 173 κρούσματα, κατατάσσοντάς τον σε απόλυτους αριθμούς στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας, ενώ στην προτελευταία θέσει είναι η Λευκάδα που εμφανίζει 203 περιστατικά.

Ως προς τα συνολικά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους δε, η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη εμφανίζουν 443, επίσης στην τελευταία θέση μεταξύ των Νομών. Στην δεύτερη θέση είναι το Λασίθι με 540 κρούσματα και στην τρίτη η Πρέβεζα με 661.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τον Μάρτιο πέρυσι μέχρι τώρα, εντοπίζονται πλέον 687 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους με συνολικά 1.427 ασθενείς της νόσου, εκ των οποίων οι 695 ήτοι το 48,7% στην Κέρκυρα. Στην Ζάκυνθο εντοπίζονται 356 κρούσματα δηλαδή το 25,0%, στην Λευκάδα το 14,2% με 203 κρούσματα και στην Κεφαλλονιά το 12,1% με 173 κρούσματα.

Και σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν μόλις 216 εμβολιασμοί.

Ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται πια σε 5.905 με 4.135 συμπολίτες μας να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 1.770 έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα.Το ποσοστό του πληθυσμού της Κεφαλλονιάς που έχει εμβολιαστεί έστω με μία δόση φτάνει το 11,55%, στην 7η θέση μεταξύ όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, με πρώτη την Ιθάκη που το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει πλέον το 24,02%.

Ως προς τις υπόλοιπες Ενότητες της Περιφέρειάς μας, στην Λευκάδα έχει εμβολιαστεί το 14,57% του πληθυσμού, στην Κέρκυρα το 8,08% και στην Ζάκυνθο το 6,64% των κατοίκων του νησιού.

Το δικό μας σχόλιο: Με αυτές τις επιδόσεις, να η απάντηση γιατί …δεν ασχολούνται με την Κεφαλονιά οι Κυβερνώντες !

Να γιατί δεν στέλνουν γιατρούς!

Να γιατί δεν επιστρέφουν την ΜΕΘ!

Να γιατί ο ΠΕΣΥάρχης και η κ. Κράτσα δεν ασχολούνται με τους Κεφαλονίτες !

Οι Κεφαλονίτες γι’ άλλη μία φορά μπορούν, όπως πάντα έκαναν, να ξεπεράσουν και αυτό το πρόβλημα!

Γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύονται οι Κεφαλονίτες πειθαρχημένοι και σοβαροί και αυτό το προτέρημά τους …το πληρώνουν! Σταθερά η Κεφαλονιά εμφανίζει τις λιγότερες παραβάσεις των μέτρων στα Ιόνια!

Ακόμη και παρά την έξαρση τα μέσα του Φλεβάρη μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, την ίδια ώρα που η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος «σέρνονται» από την αρχή της πανδημίας και η Λευκάδα έχει κάνει το μπαμ ξεπερνώντας την Κεφαλονιά!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι μόνοι θα ξεπεράσουμε τον κορονοϊό !

Όχι δεν είναι εγωιστικό και δεν είμαστε ψευτοϋπερήφανοι οι Κεφαλονίτες όπως μας θέλουν κάποιοι και ούτε φυσικά γραφικοί, απλά είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί.

Το έχουμε αποδείξει σε όλες τις φάσεις της ιστορίας, όταν άλλοι λούφαζαν.

Το έχουμε αποδείξει όταν κατακτούσαμε όλο τον κόσμο, όταν άλλοι βολεύονταν στη μιζέρια ους.

Το αποδεικνύουμε και σήμερα που στο επίσημο κράτος και οι παραφυάδες του μας έχουν εγκαταλείψει μόνοι μας να τα βάλουμε με τον «διάολο» τον κορονοϊό!