Οι «μαζικές προσλήψεις» σας είναι η …μείωση των γιατρών κατά 30%

Ο παθολόγος ιατρός Γιώργος Χριστοδουλάκης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης και γραμματέα Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ:

Το εξαιρετικό συμπέρασμα της βαθυστόχαστης ανάλυσης της σύσκεψής σας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήταν ότι “Το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν προέκυψε στις μέρες μας, καθώς επί έξι χρόνια είχαν παγώσει οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, ενώ παράλληλα είχαμε μόνο αποχωρήσεις” και ότι “Η σημερινή κυβέρνηση ήταν η μόνη που στα χρόνια των μνημονίων έκανε μαζικές προσλήψεις στο χώρο της υγείας μέσω διαγωνισμών”.

Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούσατε και το 2015 όταν υπήρχε πάλι αναστάτωση στο χώρο των υγειονομικών της Κεφαλονιάς. Τότε λοιπόν, που εγώ μεταφέρθηκα επειγόντως από το νοσοκομείο του Ληξουριού στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, για να μην κλείσει η παθολογική κλινική που είχε μείνει με έναν μόνο επιμελητή, το δημόσιο σύστημα υγείας πλήρωνε έξι ειδικούς παθολόγους για τις ανάγκες του νησιού συνολικά (Κουρής, Αλεξανδροπούλου, Θεοφιλάτος, Χριστοδουλάκης, Βασιλάκος, Δάφνου).

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά και έχοντας βγεί από τα μνημόνια (εδώ γελάμε για να μην κλάψουμε) το κράτος πληρώνει για τις ίδιες ανάγκες τέσσερις παθολόγους (Βασιλάκος, Χριστοδουλάκης, Ιακωβάτος, Δάφνου).

Το αποτέλεσμα επομένως των μαζικών προσλήψεων που έκανε η κυβέρνηση την οποία στηρίζετε για το νησί της Κεφαλονιάς, είναι η μείωση των γιατρών της κατά κοινή ομολογία βασικότερης ειδικότητας, κατά 33% τα τελευταία τέσσερα χρόνια!!! Από αυτό και μόνο το επιμέρους ζήτημα φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των “υπηκόων” σας.

Αποδεικνύετε περίτρανα ότι σας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η υλοποίηση των προαπαιτούμενων της Ε.Ε. παρά η εξαθλίωση των εργαζόμενων στην Ελλάδα.

Προτεραιότητα σας είναι ο περιορισμός του κόστους της δαπάνης για δημόσια υγεία και όχι το δικαίωμα κάθε κατοίκου αυτής της χώρας για σύγχρονο, δημόσιο, υψηλού επιπέδου, δωρεαν σύστημα υγείας.

Φυσικά είναι δικαίωμά σας να στηρίζετε τις πολιτικές προτεραιότητές σας. Είναι και δικό μας δικαίωμα όμως να παλεύουμε για την ανατροπή τους.

Γ. Χριστοδουλάκης

Παθολόγος Επιμ Α ΕΣΥ

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια