Οι μαθητές καθάρισαν την παραλία στο Λιβάδι

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεράσιμο Γαλανό, στα πλαίσια της Δράσης «Let’s do it Greece 2018», τον καθαρισμό της παραλίας του Υγροτόπου Λιβαδίου και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και σε αυτή συμμετείχαν 40 μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, μαζί με τους δασκάλους τους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να ενημερωθούν από το προσωπικό του Φορέα για τον σημαντικότερο υγρότοπο της Κεφαλονιάς και την ορνιθοπανίδα του, να παρατηρήσουν τα πουλιά που ενδημούν στον υγρότοπο με την βοήθεια τηλεσκόπιων, κυάλιων, οδηγών πουλιών κ.λπ., που παρείχε ο Φορέας Διαχείρισης. Στη συνέχεια οι μαθητές βοήθησαν στο καθαρισμό της παραλίας του Υγροτόπου. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 50 σακούλες πλαστικών απορριμμάτων!

Ο υγρότοπος Λιβαδίου είναι μεγάλης σημασίας για την προστασία της ορνιθοπανίδας και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού της Κεφαλονιάς, ο οποίος μαζί με τις αμμώδεις παραλίες (αμμοθίνες), αποτελούν ένα από τα πλέον ευάλωτα και απειλούμενα οικοσυστήματα. Ως εκ τούτου, η προστασία του αποτελεί το άμεσο ενδιαφέρον τόσο ομαδικών εθελοντικών δράσεων, όσο και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς» για τη ευγενική χορηγία των υλικών μέσων για την πραγματοποίηση της συλλογής των απορριμμάτων και την προσφορά αναψυκτικών.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Φορέα Διαχείρισης

Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια

Πανεπ/μίου Πατρών