Οι μεγαλο-εβδομαδιάτικες θρησκευτικές τελετές στα Δελλαπορτάτα

Από πολύ καιρό, οι Επίτροποι και ο εφημέριος ιερέας  π. Νικόλαος Θεοφιλάτος του  ιερού ναού της Παναγίας στα Δελλαπορτάτα Παλικής φρόντισαν για να  ολοκληρωθεί ο πληγωμένος από τους σεισμούς του 2014, ο ιερός ιστορικός ναός της Παναγίας Δελλαπορτάτων, ο ονομαστός για το «Λουλούδι της Παναγίας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ναού, με την οικονομική  βοήθεια πολλών Δελλαπορτάδων χωριανών, ακόμη με τη συνδρομή  κι αυτών που βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά  και πολλών πιστών της ευρύτερης περιοχής, κατάφερε να ξαναστήσει το ναό, και να τον διακοσμήσει προσεκτικά με πολύ μεράκι, ώστε να τον χαίρονται όσοι αποφασίζουν να εκκλησιαστούν σ’ αυτόν. 

Την Κυριακή των Βαΐων λειτούργησε  με τον εφημέριο ιερέα π. Νικόλαο Θεοφιλάτο και οι εκκλησιαζόμενοι αυτή τη μεγάλη μέρα, της Βαϊοφόρου του Χριστού, ήρθαν από πολλά μέρη της Παλικής.

Αξίζουν πολλά μπράβο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ναού, όχι μόνο γιατί «ξανάφτιαξαν και ξαναλειτούργησαν» το ναό, αλλά γιατί με πολλή αγάπη και αλληλεγγύη φρόντισαν την αποκατάσταση του, και  δεν αδιαφόρησαν, στηρίζοντας  έτσι, τόσο την εκκλησιαστικής μας κληρονομιά, όσο και να δώσουν την ευκαιρία να συναθροίζονται εκκλησιαστικά με προσευχή στον Θεό, οι πιστοί της ευρύτερης περιοχής της Παλικής.  

Ο ναός θα λειτουργήσει  την Μεγάλη Τετάρτη 24-4-2019 , στις 2 μ. μ. (Ευχέλαιο)  και στις 27 -4-2019 Μεγάλο Σάββατο στις 6:00 μ. μ. (Λειτουργία Ανάστασης).