Οι μελλοντικοί …θαλασσόλυκοι!

Mε κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των 56 νέων σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για το έτος 2022-23.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ. π. Σπύριδων Πετεινάτος, ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και παραχώρησαν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Άγγελος Μπενετάτος εκ μέρους του Συλλόγου Ναυτικών κ.ά.

Ο Διοικητής της Σχολής, Ευστάθιος Κουκουνάρης, στην ομιλία του καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, και τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ότι η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό για τη ζωή των σπουδαστών, καθώς γίνονται μέλη της μεγάλης ελληνικής ναυτικής οικογένειας.

Άλλωστε η Ελληνική Ναυτιλία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο ελληνόκτητος στόλος κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο, αλλά για να παραμείνει κυρίαρχη δύναμη και στον 21ο αιώνα χρειάζεται αξιόλογα και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη.

Αμέσως μετά τον αγιασμό παρατέθηκε μικρή δεξίωση στον χώρο του Διοικητηρίου.

(Neil Jackson-ekefalonia.gr)