Οι 8 χώρες στις οποίες αυξάνει έως και 46% ο τουρισμός. Ισλανδία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ζηλανδία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ταϊλάνδη και Ουγκάντα

Παρά την ασθενή ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την ένταση με πολλές θερμές εστίες παγκοσμίως, υπάρχουν κάποιες χώρες που μοιάζουν να μην… καταλαβαίνουν τίποτα και να συνεχίζουν την αλματώδη ανάπτυξή τους στον τουρισμό, φτάνοντας ακόμα και το 46% στην αύξηση των αφίξεων.

Έτσι Ισλανδία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ταϊλάνδη και Ουγκάντα, αποτελούν αγαπημένο προορισμό η κάθε μία χώρα για τον δικό της λόγο.

Η Ισλανδία έχει καταφέρει μετά από μία άκρως επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών από την Κίνα.

Ο τουριστικός τομέας στην μικροσκοπική χώρα σημείωσε τον περασμένο χρόνο, βάσει των στοιχείων του World Travel & Tourism Council, άνοδο 19,4% ξεπερνώντας ακόμα και το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας που ήταν για το 2015 στο 4,8%.

Η Κίνα αναδεικνύεται σε βασικό παίκτη του τουριστικού ρεύματος παγκοσμίως. Η μείωση της τιμής του γιεν «έσπρωξε» μαζικά τους Κινέζους τουρίστες στην Ιαπωνία, οδηγώντας σε άνοδο 49% των εσόδων της χώρας του Ανατέλοντος Ηλίου από ξένους επισκέπτες το 2015.

tourismos_2.PNG

Το ισχυρό δολάριο και η πτώση του πέσο κατά 13% τους τελευταίους 12 μήνες σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού στην περιοχή, οδηγώντας τους τουρίστες από τις ΗΠΑ στο Μεξικό.

tourismos_3.PNG

Ο τουριστικός τομέας στην χώρα της τεκίλα σημείωσε ανάπτυξη το 2015 κατά 6,9% όταν το ΑΕΠ της χώρα αναπτύχθηκε το ίδιο διάστημα κατά 2,3%.

tourismos_4.PNG

Το εκπληκτικό ποσοστό 14,6% ανάπτυξης για το 2015 κατέγραψε η Νέα Ζηλανδία, σε μία χώρα που ο τουρισμός έχει τεράστια ιστορία, αφού ο Οργανισμός Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας είναι ο παλαιότερος οργανισμός της χώρας. Το 13% των τουριστών που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία θέλουν να δουν που έχουν γυριστεί οι αγαπημένες τους ταινίες.

tourismos_5.PNG

Την δόξα του Abu Dhabi και του Dubai φαίνεται πως ζήλεψε η Doha με την πρωτεύουσα του Qatar να επωφελείται από τις κρατικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και των έργων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι το κλειδί της ανάπτυξης του τουριστικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας, με το βασίλειο να πραγματοποιεί ισχυρές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και θέρετρα, ώστε να καταστεί η χώρα παραθεριστικός προορισμός.

tourismos_6.PNG

Στα 18 δισ. δολάρια υπολογίζονται τα έσοδα για την Σαουδική Αραβία που βασίζονται στο θρησκευτικό τουρισμό.

Στο 19,2% κυμάνθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ταϊλάνδη το 2015, παρά μάλιστα το τρομοκρατικό χτύπημα στην Bangkok τον περασμένο Αύγουστο.

tourismos_7.PNG

Δίνοντας βάρος στην ασφάλεια η Ταϊλάνδη κέρδισε τους χαμένους τουρίστες.

Τέλος, στην Ουγκάτα ο τουριστικός τομέας εμφάνισε το 2015 ανάπτυξη 47,6% έναντι 5,2% εθνικού ρυθμού ανάπτυξης.

tourismos_8.PNG

Η χώρα ως δημοφιλής προορισμός σαφάρι ανέκαμψε μετά από την βία και τις πολιτικές αναταραχές δεκαετιών, με την… τερατώδη άνοδο του τουρισμού να οφείλεται, σύμφωνα με ειδικούς, στον μικρό αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την Oυγκάντα.

 

(newmoney.gr)