Οι πασχαλιές ανθίζουν μόνο την άνοιξη και ποτέ τον χειμώνα

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ προς τις εκλογές, κάθε αρχηγός μικρού ή μεγάλου κόμματος έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Πώς να αυξήσει την εκλογική του δύναμη ή πως να παραμείνει στην εξουσία. Η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των συμφερόντων της χώρας μας στην Ευρώπη μέσω του ευρωκοινοβουλίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τους είναι παγερά αδιάφορη. Ακόμη και η δικαιοσύνη, η δημοκρατία και τα εθνικά συμφέροντα “οφείλουν” και αυτά να συμπράττουν στον βωμό της ψηφοθηρίας. Έτσι, ενώ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, 244.000 Έλληνες ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών και ενώ άπαντες γνώριζαν ότι το κόμμα αυτό είχε την απόλυτη στήριξη του κυρίου Κασιδιάρη, ξαφνικά η δικαιοσύνη ανακάλυψε ότι οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών ήταν αφελείς και εξαπατήθηκαν ψηφίζοντας το κόμμα των Σπαρτιατών. Συνεπώς το κόμμα των Σπαρτιατών είναι παράνομο και οι “εξαπατηθέντες” 244 χιλιάδες ψηφοφόροι του θα πρέπει να βρουν άλλη “όμορη” πολιτική στέγη…

Δυστυχώς το κυνήγι της ψηφοθηρίας με την υποψηφιότητα Μπελέρη, μας έφθασε στο αδιανόητο σημείο ο Αλβανός πρωθυπουργός να έρχεται και να μας προκαλεί μέσα στο σπίτι μας! Η βόρειος Μακεδονία έγινε ξαφνικά “Μακεδονία” από τη νέα της Πρόεδρο και ενώ αυτό το γνώριζαν ακόμη και οι πέτρες ότι θα συμβεί, εμείς το αφήσαμε να συμβεί… Η δε τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στέλνει “αυστηρό” μήνυμα στην Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας γιατί δεν σέβεται την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος είχε καταψηφίσει και καταγγείλει το 2018 ως προδοτική! Δυστυχώς το υπεροπτικό ύφος μπορεί να είναι ανεκτό εντός Ελλάδος, αλλά ο σνομπισμός τύπου μικρομέγαλου προς τους φτωχότερους γείτονες είναι ολέθριος. Γιατί αντί να τους κάνουμε φίλους, τους κάναμε εχθρούς και συγχρόνως συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας, του εξ Ανατολών, μεγάλου μας εχθρού που είναι η Τουρκία. Με την οποία Τουρκία κάθε φορά που τραβάμε μία κόκκινη γραμμή, κοκκινίζει ακόμη περισσότερο το Αιγαίο και ακόμη περισσότεροι ιεροί χριστιανικοί χώροι γίνονται Τζαμιά.

Δυστυχώς, η χώρα δεν απειλείται μόνο γεωγραφικά αλλά κυρίως πληθυσμιακά. Και η κυβέρνηση στερούμενη είτε εθνικού ενδιαφέροντος, είτε κοινής νοημοσύνης, έχει θέσει το θέμα εντελώς σε δεύτερη μοίρα. Είσαι εκατομμυριούχος και θέλεις να αγοράσεις ένα πανάκριβο ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο; Θα πληρώσεις μειωμένους δασμούς (τέλη ταξινόμησης) έως και €10.000! Είσαι αποδεδειγμένα πτωχός οικογενειάρχης και τόλμησες να αποκτήσεις ένα παιδί για να το αναθρέψεις με τα χίλια ζόρια; Θα πάρεις ένα επίδομα της τάξεως των €2.400 ευρώ, αντί ένα μόνιμο επίδομα της τάξεως των 400 ευρώ έως ενηλικιώσεως του παιδιού.

Έτσι, πέρυσι εισήχθησαν στην Ελλάδα περίπου 50.000 υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το δημόσιο χάρισε τουλάχιστον 200.000.000 κυρίως σε ευκατάστατους πολίτες, ενώ το ετήσιο προβλεπόμενο κονδύλι για το σύνολο των γεννήσεων είναι μόλις €45.000.000! Τελικά η χώρα θα γεμίσει από πράσινη ενέργεια και θα αδειάσει από Έλληνες. Όπως θα γεμίσει από καφενεία και σουβλατζίδικα και θα αδειάσει από τις ελάχιστες βιομηχανίες που της απέμειναν. Ήδη η Titan Cement international ανακοίνωσε τις προθέσεις της να εισαχθεί σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ και η Μυτιληναίος εξετάζει την παράλληλη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κατά τα άλλα περιμένουμε ανάπτυξη από τα κρατικά επιδόματα που αφειδώς μοιράζει η κυβέρνηση δεξιά και αριστερά, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δημιουργεί οκνηρούς και άνευ δημιουργικότητας πολίτες.

Αν αμφιβάλλετε, ρωτήστε έναν εργολάβο αν μπορεί να βρει Έλληνα οικοδόμο και έναν ξενοδόχο αν μπορεί να βρει Έλληνα σερβιτόρο, παρ’ ότι τα καφενεία είναι γεμάτα από “άνεργους” επιδοτούμενους Έλληνες! Όσο για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα αντίστοιχα του ΕΣΠΑ όσο και αν προσπάθησα να βρω πώς, πόσα και ποιοι τα εισπράττουν, άκρη δεν βρήκα! Δηλαδή ό,τι γίνεται ακριβώς με τα 50 δισ. της μαύρης αγοράς! Δυστυχώς, κύριοι της κυβέρνησης, όπως οι πασχαλιές δεν ανθίζουν τον χειμώνα, έτσι και η ανάπτυξη της χώρας μας είναι αδύνατο να συμβεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σας.

Σημείωση

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει φτώχεια γιατί οι ταβέρνες είναι καθημερινά γεμάτες. Είναι εκείνοι που αγνοούν ότι οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων είναι σχεδόν μηδενικές και αναλογικά 10 φορές χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των Ευρωπαίων. Η δε σχέση κατανάλωσης προς ΑΕΠ στη χώρα μας είναι η υψηλότερη στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι ούτε οι τράπεζες έχουν τις αντίστοιχες καταθέσεις ώστε να προβαίνουν στις αναγκαίες αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις, και ο φαύλος κύκλος της υπανάπτυξης της χώρας μας συνεχίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα και εμείς αξίζουμε κάτι καλύτερο.