Οι πυρκαγιές σε Θηνιά και Ληξούρι έκαμαν στάχτη 210 στρέμματα

Δύο μεγάλες πυρκαγιές κλήθηκε η Πυροσβεστική το περασμένο Σαββατοκύριακο να κατασβήσει σε Θηνιά και Ληξούρι, που άφησαν πίσω τους πάνω από 210 στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων στάχτη.

Η πρώτη και μεγαλύτερη φωτιά ξέσπασε το Σάββατο (17/7) το απόγευμα (5.30 μ.μ.) στη Θηνιά, πάνω από τα Καρδακάτα, όπου έπνεαν στην περιοχή μεγάλης έντασης άνεμοι, οδηγώντας τις πύρινες φλόγες προς στη Φάλαρη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, 16 άνδρες με 7 οχήματα, με τη συνδρομή των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων (από Μηνιές),  ενός ελικοπτέρου PZL (από Ανδραβίδα), υδροφόρων ΤΑ και κλιμακίου Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας έδωσαν μάχη μέχρι αργά το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ τελικά η φωτιά έσβησε χθες το πρωϊ (9.20 π.μ.).

Η αποτίμηση της μεγάλης φωτιάς χθες έδειξε ότι πάνω από 170 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη, μετατρέποντας την καταπράσινη περιοχή της Θηνιάς σε κρανίου τόπο.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε την Κυριακή (19/7) το μεσημέρι (3 μ.μ.) στην περιοχή Κουνόπετρα στο Ληξούρι, όπου κατέκαψε 35 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα γεωργικών καλλιεργειών.

Στην πυρόσβεσή της πήραν μέρος 16 άνδρες με 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων (από Μηνιές),  ενός ελικοπτέρου PZL (από Ανδραβίδα), υδροφόρων ΤΑ και κλιμακίου Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παλικής.

Και στις δύο φωτιές τον συντονισμό των επιχειρήσεων είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αναστάσιος Βασιλείου.