Οι τρείς υποψήφιοι δήμαρχοι ΚΚΕ στην Κεφαλονιά

Tο ΚΚΕ για τους νέους Δήμους στο νησί της Κεφαλονιάς, στηρίζει τις υποψηφιότητες των:

ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ για το Δήμο Αργοστολίου

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ για το Δήμο Παλικής

ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ για το Δήμο Σάμης

Η πρόσφατη υπερψήφιση της τροπολογίας για το διαχωρισμό του Δήμου Κεφαλονιάς, έγινε χωρίς να αλλάξει σε τίποτε το αντιδραστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η Τοπική διοίκηση.

Ανεξάρτητα από το χωροταξικό πρόβλημα, τόσο τα σχέδια Καποδίστρια – Καλλικράτη από (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ), όσο και του Κλεισθένη Ι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προσάρμοσαν την τοπική διοίκηση στην πολιτική της Ε.Ε. και του κεντρικού κράτους και την διασύνδεσαν πιο άμεσα με την καπιταλιστική κερδοφορία.

Η θέση «αυτοδιοίκηση – μοχλό ανάπτυξης», υπονοεί να αναλάβουν παραπέρα οι Δήμοι εκτεταμένες κρατικές αρμοδιότητες, για να παίξουν ενεργό ρόλο, προκειμένου το κράτος να μπορεί να εξοικονομεί πόρους για να χρηματοδοτεί τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Σε αυτά τα πλαίσια οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις, και οι αντιστοιχίες τους στις δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις, καθώς και δυνάμεις που διαχέονται σε αυτές και που δεν συγκρούονται ή δεν αμφισβητούν αυτή την πολιτική, διεκδικούν τις νέες Δημοτικές Αρχές. Αυτές οι δυνάμεις επιδιώκουν, από δω και μπρός, να παίξουν νέο, πιο αναβαθμισμένο ρόλο, σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Απάντηση, από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, είναι σήμερα η ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση και η ανάδειξη Κομμουνιστών Δημάρχων. Η εναντίωση στην αντιλαϊκή πολιτική, η πάλη και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση και τη λήψη μέτρων ανακούφισης όπως π.χ. η σημαντική μείωση των ανταποδοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά, η μάχη για την αποκατάσταση των δημόσιων σεισμόπληκτων υποδομών, η στήριξη των αιτημάτων του εργατικού- λαϊκού κινήματος, η αταλάντευτη αντιπολεμική-φιλειρηνική δράση κόντρα σε όλους τους βρώμικους πολεμικούς σχεδιασμούς, μόνο από αγωνιστές Δημάρχους μπορεί να εξασφαλιστούν.

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ