Οι τσιριτσάντσουλες του Θεόφιλου και το φάουλ του Νίκου

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ με την επικαιρότητα. Με δύο καυτά θέματα.

Την (για άλλη μία φορά) ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Θεόφιλου στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επικαιρότητας την αξιοποίηση του Άλσους της Καλλιθέας (βλ. σελ. 15) και δύο ενστάσεις στη συνέντευξη Ανουσάκη.

Με το φάσμα του τέλους της πολιτικής του καριέρας ο πρώτος και ο δεύτερος στην πρόκληση της εκκίνηση μιας νέας πολιτικής πρόκλησης…

Θεόφιλος:

Ο Μέγας Μαλαγάνας

Σε Μέγα Μαλαγάνα εξελίσσεται ο Θεόφιλος. Όμοιος του δεν υπάρχει εκτός από κάποιους παρατρεχάμενους του που «δίνουν γη και ύδωρ» για να αποδείξουν πως είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως». Αφορμή για τα παραπάνω η απάντηση που έδωσε στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το Άλσος της Καλλιθέας στην Λακήθρα. Ο αθεόφοβος μιλάει για οτιδήποτε άλλο, μέχρι και για το ξεπούλημα των αεροδρομίων στην Fraport, αλλά ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσων (μεταξύ αυτών και του «Η» πρωτοσέλιδο με τίτλο «ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ …ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» στις 3/12).

Λέξη για το ξεπούλημα

της Καλλιθέας

  Λέξη ότι:

Θυμήθηκε την Καλλιθέα «μετά από 15 χρόνια που ήταν «θαμμένη» – και με την δικιά του συνδρομή βεβαίως, αφού η Καλλιθέα μπήκε στα αζήτητα και στην εγκατάλειψη από την δικιά του δημαρχιακή θητεία στη Λειβαθώ (2006-2010).

  «Ξύπνησε» και θυμήθηκε την Καλλιθέα για να… την ξεπουλήσει!

Ότι προκρίνει την αξιοποίησή της …με ιδιωτικά κεφάλαια που θα την οδηγήσουν στην ιδιωτική εκμετάλλευση για 25 (και βάλε) χρόνια λες και στέρεψε ο «Αντώνης Τρίτσης»!

Ότι τόσα προγράμματα τρέχουν (Αντώνης Τρίτσης, ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο κλ.π.) που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας όπως το Μέγαρο που αξιοποιείται με δημόσιο χρήμα για να γίνει το Μουσείο Σκλάβου!

Η ίδια πρακτική:

Άλλα γίνονται και άλλα λέει

  Η ίδια πρακτική γι’ άλλη μία φορά, όπως μετά τις αποκαλύψεις πως τα έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» γίνονται με …δανεισμό των Δήμων, οπότε και άρχισε τις καταγγελίες πως …δεν θέλουμε τα έργα και μαζί πήρε μπάλα και τον Ανουσάκη που είχε εκφράσει τις ίδιες αντιρρήσεις!

Τώρα με την Καλλιθέα ο αθεόφοβος (μαζί με τις ορτινάτσες του) δεν κάνει καμία αναφορά στην ανακοίνωσή του πως οι αντιρρήσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!

Και ο Θεόφιλος επιλέγει …το ξεπούλημα! 25 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή! Και γιατί να πει λέξη όταν φως φανάρι οι …κουμπάροι περιμένουν στη γωνία;

Θεόφιλε άσε τις τσιριτσάντσουλες!

Θεόφιλε απάντησε ευθέως και άσε τις τσιριτσάντσουλες με την Καλλιθέα!

Γιατί επιλέγεις την αξιοποίηση της Καλλιθέας με ιδιώτη επενδυτή και όχι με ένα πρόγραμμα από τα πάμπολλα που κυκλοφορούν!!!

  ΓΙΑΤΙ επιλέγεις το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και όχι την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ;

Για μας και τον κόσμο που σε ξέρει μία εξήγηση υπάρχει: Έχεις συνειδητοποιήσει πως έχεις ήδη μπει σε αντίστροφη μέτρηση και προσπαθείς να περισώσεις ό,τι μπορείς ευεργετώντας «τα δικά σου παιδιά»!

  Αν δεν συμφωνείς απέδειξε το αντίθετο!

Θέμα δεύτερο:

 

Η συνέντευξη Ανουσάκη

Η συνέντευξη του Ανουσάκη με την οποία συμφωνούμε σχεδόν σε όλα! Τεκμηριωμένα και με στοιχεία που δύσκολα απαντιούνται έκανε «με τα κρεμμυδάκια» τον Θεόφιλο, αλλά υπάρχουν δύο ενστάσεις – εξού και το «σχεδόν σε όλα»!

Πρώτη ένσταση:

Παράταξη νίκης και όχι διαμαρτυρίας!

Πρώτη ένσταση ότι είναι μεν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η πλαισίωση της παράταξης του με νέα και άφθαρτα στην πολιτική άτομα, αλλά δεν αρκεί για να κερδίσει το καθεστώς του Ολιγάρχη!

Οι μεταγραφές των έμπειρων και ΑΡΙΣΤΩΝ Παπαδάτου, Παπαναστασάτου και Τζωρτζάτου επίσης δεν αρκούν!

Απαιτείται η παράταξη του να στελεχωθεί με ακόμα περισσότερο έμπειρους στις εκλογικές διαδικασίες στελεχών! Και αυτό γιατί πρέπει να εξελιχθεί σε παράταξη νίκης και όχι διαμαρτυρίας! Νομίζουμε κατανοητή και όχι παρεξηγήσιμη η ένσταση!

Δεύτερη ένσταση:

Για την θέση του στην κοινή

αντίδραση της αντιπολίτευσης για τον συμπαραστάτη

Και πάμε στην δεύτερη ένσταση που ήδη του έχουμε ασκήσει κριτική και αφορά τη στάση του στην συστράτευση της αντιπολίτευσης στις πρακτικές που χρησιμοποίησε ο Ολιγάρχης για την εκλογή του συμπαραστάτη!

  Η αναφορά του Ανουσάκη στη συνέντευξη ήταν ατυχής, ήταν ένα φάουλ!

Ότι δηλαδή «γελάει όταν βλέπει τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ασχολούνται με ασήμαντα θέματα όπως π.χ. ποιος θα γίνει “διακοσμητικός” Συμπαραστάτης του Δημότη»!!!

Νίκο, αντί να χλευάζεις την αντιπολίτευση θα εκτιμιόταν πολύ περισσότερο από τους πολίτες αν παραδεχόσουν το λάθος σου! Ακόμη και να δεχτούμε πως όντως είναι “διακοσμητικός” ο Συμπαραστάτης του Δημότη, ήταν λάθος σου η μη υπογραφή της κοινής δήλωσης και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους συμπολίτες και ακόμα χειρότερο είναι να επιμένεις σε αυτή τη λάθος επιλογή σου και μάλιστα με χαρακτηρισμούς ότι …«γελάς» με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ