Ολίγα για τον «πράττοντα»

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος
 • Πρόκειται για τον τ. Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Νικολάκη Κοτζιά. Παραιτήθηκε διότι στο Υπουργικό Συμβούλιο, στο «γροθοκόπημα» που είχε με τον Πάνο Καμμένο, δεν καλύφθηκε από τον Πρωθυπουργό που έκανε τον Κινέζο!
 • Πρόκειται για έναν Ελληνόφωνο Μπολσεβίκο που πραγματοποίησε το όνειρό του. Να δώσει την Μακεδονία μας σε Σλάβους, αγννοώντας την καθ’ ομολογίαν του αποδοχήν-, ότι θα επακολουθήσει μιά μεγαλύτερη «Μακεδονία» και όχι μόνον.
 • Πρόκειται για υπήκοο Ελληνα που καίτοι αρκούντως τεθλιμμένον (από την παραίτηση-υποχρεωτική) είναι μισοκατουρημένος από τη μεγάλη του χαρά, καθότι ο Ζάεφ κατόρθωσε να «πείσει» στην αντιπολίτευση του, 8 βουλευτές ώστε να επικυρώσουν την «επιζήμιαν δι’ αυτή επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών»! Χαρούμενος χαιρέτησε τον Ζάεφ και «φίλους Σκοπιανούς»! Πρόκειται για έναν ογκώδη «Χριστιανό», λίαν μορφωμένο άνθρωπο, με μόνιμο χαμόγελο που το διατηρεί σε χαρές και σε θλίψεις!
 • Πρόκειται φυσικά για ένα Ελληνα που πεισμόνως θέλει να πιστεύει πως η Ελλάς, με τη συνθήκη των Πρεσπών, που χαρίσαμε στα Σκόπια το σύνθετο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», με συνονόματη γλώσσα και ταυτότητα σαν ένα Εθνος, η Ελλάς βγήκε πολύ κερδισμένη!
 • Πρόκειται μάλλον για ένα αναδυόμενο κομματάρχη, που μάλλον φιλοδοξεί να ενταχθεί στις δέουσες υπόγειες ή επίγειες διαβάσεις που άξιοι πολιτικοί σε νεόκοπα κόμματα θέλουν να βουλευτοποιηθούν, με μοναδικό γνώμονα την άσκησιν διά παντός μέσου των συμφερόντων της Χώρας μας. Θα φωτίζει -φυσικά ενίους άνδρες και γυναίκες στη Βουλή που θα είναι άσχετη ή ημιεγράμματοι.
 • Πρόκειται για έναν άνθρωπο που φαινομενικά δημιούργησε τριγμούς στην Κυβέρνηση -πράγμα …άτοπον-, γιατί όοοολοι οι Συριζαίοι συμφωνούν -κατά συνείδησιν-, στα κελεύσματα του Πρωθυπουργού. Συμβάλλουν -βέβαια, σ’ αυτήν την περίπτωση, η καρέκλα, τα αργύρια και τα χειροκροτήματα!
 • Πρόκειται για πολιτικό που παρά την ταραχή του με την σφοδρή σύγκρουση με Πάνο Καμμένο, ο Πρωθυπουργός σε σχόλιό του, είπε πως εφεξής δεν θα δεχθεί διγλωσσίαν. Και χαράαα…
 • Πρόκειται για τον Ελληνα υπουργό, που στα Εθνικά μας θέματα δεν έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία, με θέσεις του! Ομως πρέπει να ομολογήσουμε πως στις ατέρμονες συζητήσεις συμμετοχής του στο Κυπριακό ζήτημα, έδειξε την πρέπουσα Εθνική θέση μετά των αδελφών μας Κυπρίων!
 • Πρόκειται για μεταλλαχθέντα Αμερικανόφιλον, Γερμανόφιλον -απεμπολήσαντα- σαν τας ιδεολογικάς αρχάς του, προς το συμφέρον «αποκλειστικά της Ελλάδος». Η χαρά του για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν τον αφήνει να κοιμάται, να ξεπεράσει την κούραση από τους αγώνες του!
 • Πρόκειται για ένα τόσο πεπειραμένο πολιτικό, που ανεκοίνωσε την επικείμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια πέλαγος και έδωσε αφορμή στους Τούρκους για να επαναλάβουν το Casus Belli, πολλαπλασιάζοντας την απί ετών ένταση που έχουμε στο Αιγαίο.
 • Ο Νικολάκης -όπως και άλλοι τινές-, θα έπρεπε να γνωρίζουν πως όταν ο Παντοδύναμος αποφασίσει μετά 60-70 χρόνια ή …και περισσότερον να τους αποσύρει, πέραν των δεήσεων πολλών Μητροπολιτών που θα δέονται «υπέρ της συγχορήσεως των ψυχών αυτών, από παν αμάρτημα», θα τελέσουν καλλιφώνως την εξόδιον ακολουθίαν, θα ακολουθήσουν με «Εθνικό φρόνημα» επικήδειοι, το δε φέρετρον των θα περιβάλλεται από μεγάλη Ελληνική σημαία…

ΥΓ

Παραθέτω πιθανή επιγραφήν επί του τάφου του Νικολάκη

ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΤΗΝ…

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ…

ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΘΕΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΣΤΙΣ ΕΥΧΑΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α… Τ… ΕΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ ΤΟΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙΣ ΣΛΑΒΟΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΝ ΠΡΕΣΠΑΙΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2018.

ΣΥΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕΝ ΑΥΤΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΝ, ΕΙΣ ΔΕ ΤΩ ΕΥΡΥΧΩΡΩ ΤΑΦΟ ΕΚ ΠΑΛΛΕΥΚΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ. ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΟΙΣ ΕΠΙΓΕΝΟΜΕΝΟΙΣ ΕΝΟΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥ. ΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΗΝ ΟΠΟΊΑΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΕΘΥΣΙΑΣΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.