«Ολη η αλήθεια για τον Οδυσσέα και την Κεφαλονιά»

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα στις 23 Ιουλίου, στην κατάμεστη από βιβλιόφιλους, αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος του θεάτρου ΚΕΦΑΛΟΣ στο Αργοστόλι, το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σπύρου Λυκούδη, «Ολη η αλήθεια για τον Οδυσσέα και την Κεφαλονιά».

Το βιβλίο ανατρέπει την μέχρι τώρα γνωστή ιστορία, και αποκαθιστά την αλήθεια, αποκαλύπτοντας με αδιάσειστα στοιχεία, ότι η Ιθάκη δεν ήτανε νησί, αλλά η πρωτεύουσα πόλη του βασιλείου του Οδυσσέα. Η πόλη βρισκότανε στην Κεφαλλονιά, και διαχρονικά ταυτιζότανε με ολόκληρο το νησί, για λόγους που αναφέρονται λεπτομερώς στο βιβλίο.

Στο βιβλίο αποκαλύπτονται όλα τα νησιά, και όλες οι ηπειρωτικές γεωγραφικές περιοχές, που αποτελούσα το βασίλειο του Οδυσσέα, Απομένει στην αρχαιολογική σκαπάνη, να πράξει το χρέος της, και να φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που είναι θαμμένα στο έδαφος της Κεφαλονιάς.

Ο συγγραφέας δέχεται ερωτήσεις, διευκρινήσεις, και αντιρρήσεις.

Το βιβλίο παρουσίασαν, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Κώστας Καρούσος, ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ε.Λ. και μουσικοσυνθέτης Γεώργιος Μαρινάκης, ο ποιητής Καπετάν Γιώργης Σπηλιώτης και ο πρόεδρος της τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) Κώστας Γρηγορόπουλος.