Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στα Ομαλά, για την σημερινή Εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Γερασίμου

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν και πάλι από χθες στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, στα Oμαλά, για τη Μεγάλη Εορτή του «Πολυτίμου θησαυρού της Κεφαλληνίας».
Χθες έγινε παράκληση στον Μικρό Ναό και μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος στον Μεγάλο Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Μικρός Εσπερινός.
Την κυβέρνηση στην εορτή του Αγίου θα εκπροσωπήσει ο κεφαλονίτης γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος και την αξιωματική αντιπολίτευση ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης κ. Λευτέρης Αυγενάκης.
Το σημερινό πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:
Ιερά Μητροπόλις Κεφαλληνίας Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου.

ΩΡΑ 7.15 π.μ.
Oρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλειτουργόν

ΩΡΑ 11.00 π.μ.
Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπολεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ.
Πέρας λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και επαναφορά του Ιερού Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής.

Στο Ληξούρι:
Το πρόγραμμα της εορτής του Αγίου στο Ληξούρι.
ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Λιτάνευσις της I. Εικόνος του Αγίου εις την πόλιν του Ληίξουρίου, από τον Ιερόν Ναόν του Αγ. Γεράσιμου Ληίξουριου και εν συνεχεία δεησις εις την πλατεία Ληξουριου και επιστροφή εις τον Ναόν όπου θα ψαλλή η Ιερα Παρακλησις του Αγίου.

Στην Πάτρα
Στα πλαίσια της Εορτής του Αγίου Γερασίμουν τελέθηκε χθες στην Πάτρα πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, έως αργά το βράδι και σήμερα το πρωϊ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος – Θ. Λειτουργία) επί τη μνήμη του Αγ. Γερασίμου

Σήμερα στην Πάτρα ο πρόγραμμα της Εορτής έχει ώς εξής:
7:00 – 10:15 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Θ. Λειτουργία
6 μ.μ.: Εσπερινός – Παράκληση εις τον Αγ. Γεράσιμο και εν συνεχεία Λιτάνευση της Αγ. Εικόνος δια των οδών (Ιεροθέου Αρχιεπ.-Κορίνθου- Β. Ηπείρου -Ακτή Δυμαίων).
“Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

zaxaratos
Γεράσιμος Ζαχαράτος
Ο κ. Λ. Αυγενάκης
Ο κ. Λ. Αυγενάκης
Από παλαιότερη Λιτανεία του Ιερού Σκήνωματος του Αγίου μας
Από παλαιότερη Λιτανεία του Ιερού Σκήνωματος του Αγίου μας