Ολοκληρώθηκε το έργο της διαγράμμισης στο δρόμο Αργοστόλι-Σάμη

Η διαγράμμιση της εθνικής οδού Αργοστολίου-Σάμης ένα πολύ σοβαρό έργο οδικής ασφάλειας ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την Π.Ι.Ν (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων).

Το έργο μελετήθηκε δημοπρατήθηκε και επιβλέφθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, με προϋπολογισμό 37.985,19 €. Ανάδοχος εταιρείας που εκτέλεσε το έργο εντός χρονοδιαγράμματος ήταν η MAYCON HELLAS CONSTRUCTION COMPANY S.A.

Μετά τη διαγράμμιση του Αργοστολίου-Πόρου και του Αργοστολίου-Σάμης θα ακολουθήσουν νέα έργα διαγραμμίσεων στο επαρχιακό δίκτυο που είναι απολύτως απαραίτητα για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης, όσον αφορά στο θέμα της γέφυρας Αγ., Βαρβάρας, γνωστοποιούνται τα εξής: Με πρόσφατο έργο κατασκευάστηκε εκ νέου το κατάστρωμα της γέφυρας (που προηγουμένως ήταν με λαμαρίνες) με σύστημα ινοπλισμένου σκυροδέματος, κατόπιν υποδείξεων και μελέτης του στρατού (το κατάστρωμα των γεφυρών τύπου Mπέλεϊ ονομάζεται και κατάστρωμα φθοράς).

Το σύστημα αυτό απαιτεί σαφείς περιορισμούς στη διέλευση υπέρβαρων οχημάτων (όπως ωφέλιμο βάρος μέχρι 42 ton και ταχύτητες διέλευσης μικρότερες των 12 Km/h), οι οποίες δυστυχώς στην πράξη δεν τηρούνται χωρίς ευθύνη της Περιφέρειας.

Η διέλευση υπέρβαρων οχημάτων και με ταχύτητες μεγαλύτερες της επιτρεπόμενης, είχε ως αποτέλεσμα να φθαρεί επιφανειακά το κατάστρωμα και να παρουσιάζει τη σημερινή εικόνα. Αν και δεν εγκυμονείτε κάποιος κίνδυνος ευστάθειας, η Περιφέρεια ήδη αναζητά νέα λύση για την εφαρμογή ενός συστήματος που θα έχει αντοχή σε μεγαλύτερο φορτίο οχημάτων και σε μεγαλύτερο χρόνο.

Ο αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε. Κεφαλονιάς και Π.Ε. Ιθάκης

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ