Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα γίνουν το 2021 με ή χωρίς κορωνοϊό, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Τζον Κόουτς

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 «με ή χωρίς κορωνοϊό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, αλλά και στελέχη της οργανωτικής επιτροπής.

Ο Τζον Κόουτς μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ξεκαθάρισε πως οι Αγώνες θα αρχίσουν κανονικά στις 23 Ιουλίου του 2021, ασχέτως με το πως θα έχει εξελιχθεί η πανδημία. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχαν ως θεματολογία τους Αγώνες Ανοικοδόμησης, μετά την καταστροφή του τσουνάμι. Τώρα αυτοί οι Αγώνες θα γίνουν οι Αγώνες που θα κατακτήσουν τον κορωνοϊό, όταν το εμφανιστεί το φως στο τέλος του τούνελ», είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά.

Τον περασμένο Ιούλιο, οι διοργανωτές είχαν προτάξει την ιδέα να γίνουν με καθόλου ή ελάχιστο κόσμο, κάτι που ωστόσο και η ΔΟΕ, αλλά και η διοργανώτρια αρχή δεν θέλει, καθώς θα χαθούν τεράστια έσοδα και η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη. Μία άλλη πρόταση που έγινε ήταν να γίνει μία λιτή τελετή έναρξης και λήξης, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός με χιλιάδες κόσμου στις κερκίδες.

«Αν το εμβόλιο είναι έτοιμο, θα είναι ένα πλεονέκτημα για μας, αλλά δεν λέμε ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε την διοργάνωση χωρίς αυτό. Δεν είναι καν προϋπόθεση το εμβόλιο», σχολίασε από την πλευρά του ο Τ. Μούτο, εκτελεστικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιοσίρι Μόρι, ανέφερε πως δεν μπορούν να γίνουν οι Αγώνες το 2021, τότε θα ματαιωθούν οριστικά, κάτι το οποίο δικαιολόγησε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, λέγοντας πως είναι λογικό καθώς «δεν μπορείς να κρατάς για πάντα 3 με 5.000 υπαλλήλους σε μία επιτροπή, ούτε να αλλάζεις κάθε χρόνο τον προγραμματισμό των αθλητικών ομοσπονδιών». Ωστόσο, προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα οριστικής αναβολής.

(iefimerida.gr)