Ομιλία της βουλευτού στη Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε προχθές η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Γ.Γ. Μαλινάκη και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και των Εκτελεστών της διαθήκης της Μαρίας (Μάρης) Βεργωτή αντίστοιχα».

Αρχικά εξέφρασε τη θλίψη της για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα και την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους συνδράμουν είτε λόγω ιδιότητας είτε εθελοντικά δίνοντας τη δική τους μάχη συμπαράστασης και προσφοράς.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης και της στήριξης που επιδεικνύουν σε αυτές τις στιγμές οι συμπολίτες μας και οι απανταχού ομογενείς, όπως έκαναν και σε ανάλογες δύσκολες συγκυρίες που έχουν ζήσει τα νησιά μας.

Η βουλευτής στην ομιλία της, ως ελάχιστο φόρο τιμής, εξήρε την μακροχρόνια προσφορά της οικογένειας Βεργωτή,  της οποίας προείχε πάντα η αγάπη τους για την Κεφαλονιά και την Ελλάδα και την αποδείκνυαν έμπρακτα με τη στήριξή τους σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού, οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών και τη συμβολή σε κοινωνικές ανάγκες εκεί που το κράτος αδυνατούσε. Σύμφωνα με τη σύμβαση που κυρώθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή, το Ιδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή διέθεσε το ποσό του 1,24 εκατ. €  για την επισκευή, ανακαίνιση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μετά την κατασκευή της νέας πτέρυγας, όπως αντικατάσταση αποστειρωτών, αντικατάσταση ανελκυστήρων, μεταφορά αιμοδοσίας, επέκταση χώρων Α’ βοηθειών και αντικατάσταση κεντρικών ηλεκτρολογικών πινάκων. Αφ’ ετέρου το Νοσοκομείο και το Δημόσιο αναλαμβάνουν να στελεχώσουν τη νέα πτέρυγα «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή υπηρεσιών υγείας  στο υψηλότερο δυνατό επιστημονικό, τεχνικό και λειτουργικό επίπεδο.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής

Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.