Ομόφωνη απόφαση για το ΕΚΑΒ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Σε ομόφωνη απόφαση για μέτρα στήριξης του ΕΚΑΒ, του δημόσιου χαρακτήρα του και την ανάπτυξή του, κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από πρωτοβουλία και εισήγηση της ΑΝΑΣΑ.

Οι προτάσεις της ΑΝΑΣΑ που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο προβλέπουν:

  1. Ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας και πλήρη λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, με πρόσληψη προσωπικού. Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με εξειδίκευση στην επείγουσαιατρική σε όλες τις κατά τόπους μονάδες ΕΚΑΒ των νησιών.
  2. Αλλαγή θέσης εγκατάστασης του ΕΚΑΒ Κέρκυρας από το κέντρο της πόλης.
  3. Μόνιμη παρουσία διασώστη μοτοσικλετιστή στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
  4. Εγκατάσταση συστήματος απινιδωτών στις πρωτεύουσες των 4 νομών με υποχρέωση επίβλεψης και συντήρησης από τους οικείους Δήμους. Το πρόγραμμα αυτό να ονομασθεί «Στράτος Ταγκατίδης» στην μνήμη του αείμνηστου συμπολίτη μας που είχε αγωνιστεί για την καθιέρωση του.
  5. Προμήθεια επαρκούς αριθμού σύγχρονων ασθενοφόρων, κατ’ αρχή άμεσα των 9 που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της ΠΙΝ και εν συνεχεία όσων κριθεί ότι είναι απαραίτητα.
  6. Στα κριτήρια για τον αριθμό των ασθενοφόρων ανά περιοχή και νομό να προστεθεί και η χιλιομετρική απόσταση, ώστε να καλύπτονται ικανοποιητικά περιοχές όπως η Κεφαλονιά.
  7. Αναβάθμιση της βάσης αεροδιακομιδών του Άκτιου.
  8. Ίδρυση ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων.
  9. Ίδρυση αυτόνομης ΥΠΕ Ιονίων Νήσων.
  10. Στήριξη του αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά