Οπως κάθε χρόνο πέρασε και ο αϊ Βασίλης από τη σπηλιά του Γέρακα-της Αγίας Θέκλης

Θεσμός έχει γίνει η εκδήλωση «Περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη» παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Αγία Θέκλη, στη σπηλιά του Γέρακα. Ηταν 1999 που ο τότε πρόεδρος της Αγίας Θέκλης Σωκράτης Παπαδάτος «μετασχημάτισε» τη σπηλιά σε τεράστια φάτνη και μάζεψε τα παιδιά της Ανωγής-Παλικής για το κόψιμο της πίτας και το μοίρασμα των δώρων από τον άγιο Βασίλη. Από τότε, κάθε χρονιά τούτη η σπηλιά διακοσμημένη χριστουγεννιάτικα, με μια μεγάλη φάτνη και πολλά φώτα που εντυπωσιάζουν, μαζεύει τον κόσμο της περιοχής της Ανωγής και δίνει χαρά, δώρα και ευχές για έναν καλύτερο χρόνο. Το θεσμό αυτόν κράτησαν επάξια όλοι οι μετέπειτα πάρεδροι, διοργανώνοντας πάντα κάτι το όμορφο και το εορταστικό.

Φέτος ο πάρεδρος της περιοχής Ανδρέας Μπενάτος από νωρίς διακόσμησε το χώρο, έστησε τη φάτνη και τακτοποίησε την κάθε λεπτομέρεια με πολύ μεράκι. Αγόρασε τα δώρα για τα παιδιά και «με άγιο Βασίλη» τον Γιώργο τον Κατσιβέλη, τον Αντιδήμαρχο της Παλικής, πραγματοποίησαν την εορταστική εκδήλωση. Επίσης, η βοήθεια του τοπικού Συλλόγου της Αγίας Θέκλης ήταν μεγάλη και ανήκουν πολλές ευχαριστίες στον πρόεδρο Γιώργο Μπενάτο και στα μέλη που βοήθησαν και πρόσφεραν το καλύτερο. Οι Ιωάννης και Δημήτρης Αβάσταγοι έδωσαν το ρεύμα, που τόσο επάξια αξιοποιήθηκε από την κινητή φωτο-ηχητική μονάδα «Ηχοθέαμα» του Οθωνα Κουταβά. Χαιρετισμοί απεύθυναν οι: Αντιδήμαρχος Παλικής Γεώργιος Κατσιβέλης, που μίλησε για την προοπτική ανάπτυξη της περιοχής και για ότι καλύτερο μπορεί να γίνει και ο πάρεδρος Ανδρέας Μπενάτος που ευχήθηκε για την νέα χρονιά που έρχεται.

Κλείνοντας τα δυο λόγια για την όμορφη εκδήλωση του εορταστικού θεσμού που γίνεται πρωτίστως για τα παιδιά, αξίζουν πολλά μπράβο σε όσους στήριξαν την εκδήλωση, περισσότερο στο Ανδρέα Μπενάτο που στήριξε πέρα από την διοργάνωση και οικονομικά το θεσμό αυτόν

Χρόνια Πολλά και καλά Αγιαθεκλησιάνοι και Ανοησιάνοι με ένα χαρούμενο και δημιουργικό γεμάτο υγεία 2018.