Οργιάζουν οι απατεώνες αρπάζουν τα λεφτά των πολιτών

Οργιάζουν πάλι οι απατεώνες στην παράνομη προσπάθεια του να «αδειάσουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών.

Ετσι μετά τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό ανακοίνωση για τις υποθέσεις εξαπάτησης εξέδωσε και η Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Στην ανακοίνωσή εκτός από τη γνωστή περίπτωση εξαπάτησης με τα 12.000 Ευρώ στην Κεφαλονιά, αναφέρεται και νέα εξαπάτηση με 7.000 Ευρώ.

Η ανακοίνωση:

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί περίπτωση στην Κέρκυρα, κατά την οποία, άγνωστος, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε και απέσπασε από πολίτη, το χρηματικό ποσό των -5.200- ευρώ, για πώληση οχήματος, χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει την συμφωνημένη αγοραπωλησία.

Επιπλέον, σε -2- διαφορετικά περιστατικά στην Κεφαλονιά, πολίτες κατήγγειλαν ότι, επιτήδειοι που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί τους, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι τραπεζικού καταστήματος και υπηρεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντίστοιχα και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ότι έπρεπε να καταβληθούν κάποιοι φόροι προκειμένου να επιστραφούν στους παθόντες χρήματα που δικαιούνταν, απέσπασαν από αυτούς τα χρηματικά ποσά των -12.240- και -7.045- ευρώ, κατά περίπτωση.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).