Οταν η αλήθεια δεν συμφωνεί μαζί σας τόσο χειρότερο για την αλήθεια

Από το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, εστάλη η ακόλουθη επιστολή προς τον εκτελούντα χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστο Παυλάτο με τίτλο “Οταν η αλήθεια δεν συμφωνεί μαζί σα τόσο χειρότερο για την αλήθεια”.

Προς: ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ Δ/ΤΗ Γ.Ν.Κ, κο ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΥΛΑΤΟ

Κοινοποίηση
ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΙΙΕ, κο ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΤΚΤΛΤΑ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Στη δύσκολη αυτή στιγμή που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας,  το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει ότι  δεν λειτουργούν όλα τέλεια όπως μερικοί  ιθύνοντες διατυμπανίζουν.

Στην Παθολογική Κλινική υπηρετούν μηδέν 0 μόνιμοι Παθολόγοι και στο Αναισθησιολογικό Τμήμα ένας 1 μόνιμος Αναισθησιολόγος , όταν για την ελάχιστη ασφαλή λειτουργία των νευραλγικών αυτών τμημάτων απαιτούνται  τουλάχιστον τρεις  (3) ειδικευμένοι Ιατροί  για κάθε Τμήμα.

Ο μοναδικός λόγος που το Νοσοκομείο μπορεί και ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των πολιτών είναι η αυτοθυσία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας  να στελεχώσει τα ιατρικά κενά στις συγκεκριμένες ειδικότητες με επείγουσες διαδικασίες.

Οι αναφορές για προκήρυξη θέσεων (2) δύο Παθολόγων και δύο (2)Αναισθησιολόγων στη καλύτερη περίπτωση και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα τελεσφορήσουν μετά παρέλευση κατά ελάχιστον έξι μηνών .

Όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας, το Σωματείο Εργαζομένων εξακολουθεί να απαιτεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει επιτέλους η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο ουτοπικό  κι αν ακούγεται αυτό στα πλαίσια των ανωτέρω τραγικών ελλείψεων. Σημειώνουμε δε, για τον αφαιρεμένο εξοπλισμό δύο εκ των κρεβατιών της ΜΕΘ από νοσοκομείο της Πάτρας, η επιστροφή του για αποθήκευση στο Νοσοκομείο μας δεν αποτελεί για εμάς αλλά και για κανένα Κεφαλλονίτη, φανταζόμαστε, σημείο πανηγυρισμών και ευγνωμοσύνης. Επιθυμούμε τη λειτουργία στο Νοσοκομείο μας, μιας ΜΕΘ επαρχιακού νοσοκομείου όπως στο γειτονικό νησί της  Ζακύνθου αλλά και της Κέρκυρας.

Όσον αφορά σε δηλώσεις υπευθύνων ότι το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς δεν είναι ακέφαλο, επισημαίνουμε ότι στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που βιώνουν τα δύο Νοσοκομεία του νησιού μας βρίσκονται χωρίς Διοίκηση και ακέφαλα. Παρακαλούμε όπως ταχέως ορίσει το Υπ. Υγείας Διοικητές και στα δύο Νοσοκομειακά ιδρύματα με βάση αδιάβλητα, αξιοκρατικά κριτήρια, ικανότητα και επάρκεια.

Όσον αφορά στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων και της διαχείρισης της πανδημίας covid στο νησί μας θέλουμε να επισημάνουμε την αυτονόητη ανάγκη για σωστή ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς. Η ανακοίνωση του δήμου Σάμης στην οποία αναφέρεται ότι δεν καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ κρούσματα με θετικό rapid αντιγόνων αλλά μόνο με θετική PCRμας ανησυχεί. Πρέπει να καταγράφονται τα θετικά κρούσματα με  rapid test όπως και τα θετικά κρούσματα με PCR ενιαία έτσι ώστε να ξεκινάει τάχιστα η ιχνηλάτηση αλλά και η καραντίνα των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στη περίπτωση που χρειάζεται επιβεβαίωση με  PCR θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για δωρεάν δυνατότητα πραγματοποίησης του τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ, από το δημόσιο σύστημα υγείας  αλλά και από ιδιώτες μικροβιολόγους με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ. Όσον αφορά στα τεστ ελέγχου αντισωμάτων για το υγειονομικό προσωπικό που εμβολιάστηκε αλλά και τους πολίτες γενικότερα καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προμηθευτεί  τα απαραίτητα αντιδραστήρια για τον υπολογισμό του τίτλου αντισωμάτων για την αξιολόγηση  του  εμβολιασμού.

Τέλος θεωρούμε αδιανόητη τη μη πληρωμή δεδουλευμένων μισθών μηνός Δεκεμβρίου του επικουρικού προσωπικού καθώς και δεδουλευμένων ωρών και υπερωριακής απασχόλησης του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, με τη δικαιολογία: Δεν υπάρχουν λεφτά. Ειδικά για το επικουρικό προσωπικό το οποίο ήρθε για να υπηρετήσει το Νοσοκομείο μας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξόδων για τα νέα αυτά παιδιά και τις οικογένειες τους είναι ανήκουστο να μην πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους. Παρακαλούμε τη Διοίκηση του Γ.Ν.Κ., τη ΔΥΠΕ και το Υπουργείο να επιλύσουν το ζήτημα που έχει φέρει σε απόγνωση και στα όρια της παραίτησης πολλά νέα παιδιά που ήρθαν να προσφέρουν στο τόπο μας.

                                                              Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ
Ο αν. γεν. γραμματέας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ


Επιστολή ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια-Κοντοζαμάνη για τη ΜΕΘ-υποστελέχωση του Νοσοκομείου


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έκανε παρέμβαση με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με τη μη λειτουργία της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού, ενώ τους κοινοποιεί και την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας.

Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριοι Υπουργοί,

Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Κεφαλονιάς, που αναφέρεται στη μη λειτουργία της ΜΕΘ, λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού, αφού οι κλίνες ΜΕΘ μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Επίσης στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας μόνιμος Παθολόγος και μόνο ένας μόνιμος Αναισθησιολόγος και έτσι το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες που υπάρχουν.

Ακόμη το Νοσοκομείο παραμένει χωρίς Διοικητή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στην μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Επιπλέον θεωρούμε αδιανόητη την μη πληρωμή των δεδουλευμένων μηνός Δεκεμβρίου του προσωπικού.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο πρόεδρος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
Ο γεν. γραμματέας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ