Οταν μιλούμε για την κα Ντόρα, εννοούμε ό,τι πρόκειται για κεφάλαιον

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Η κυρία Θεοδώρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κουβέλη, πέρα του υπερόπλου της γοητείας που διαθέτει, έχει και ιδιαίτερα σοβαρή θέση πάνω στα Εθνικά μας θέματα, υπό το βάρος πολύχρονης πολιτικής πείρας της.

Ως υπουργός Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, προ ετών στο Βουκουρέστι, διέπραξαν –χωρίς φυσικά τυπικής ή ουσιαστικής δέσμευσης υπό της χώρας μας- ένα έγκλημα. Το ατόπημα της αποδοχής –υπό κάποιες προϋποθέσεις-, ονομασίας του κρατηδίου των Σκοπίων, υπό διπλή ονομασία περιέχουσα τη λέξη «Μακεδονία»! Και επιμένει πεισμόνως, στην άποψή της, λίαν αποδοκομαζομενη από την μέγιστη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού!

Επικράνθη σφόδρα από δήλωση του αδελφού της, Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, που της αφαιρεί ρόλο υπουργού στην Ν.Δ., όταν γίνει Κυβέρνηση της χώρας!

Πρόσφατα –σε δημοσιογράφο-, δήλωσε πως πρέπει να επιστρέψουμε στην Τουρκία τους 8 Αξιωματικούς που τυγχάνουν «κακής» προστασίας λόγω αποφάσεων Ανωτάτων δικαστικών Αρχών. Δηλαδή, μαντάμ, υπερβαίνετ των κρίσεων διακαστηρίων; Οχι πως δεν έχετε το δικαίωμα άποψης, αλλά δεν δικαιούσθε να αφήνετε υπόνοιες για εσφαλμένες αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστών. Θα της συνιστούσα της μαντάμ Ντόρας –σεβόμενη τη μνήμη του πατρός της-, να είναι πλέον σεμνή, αναλογιζόμενη ό,τι πολλάκις «ημάρτησεν». Και ιδία για το «Μακεδονικό»  -ως Ελληνής και Κρητικιά έχει μέγιστην υποχρέωση και τον σχετικόν χρόνον ίνα-συνέλθει, να αλλάξει, να υιοθετήσει την πρέπουσα άποψη ονομασίας των Σκοπίων, όπως επιβάλλει η Ενδοξη  Ελληνική Ιστοριά! Η άποψη που είχε με τον Κ. Καραμανλή –της διπλής ονομασίας και του κρατιδίου με την ονομασία «Μακεδονία», απετέλεσε αφορμή και το εκμεταλεύτηκε η Αριστερή Εθνική μας Κυβέρνηση και παρεχώρησε τον δεύτερο πνεύμονα της Χώρας μας σε Σλάβους! Φτάνει μια υπογραφή του Κοντζιά (έχει πρόγονο συνεργάτη των Ναζί στη Κατοχή) στις Πρέσπες. Εκεί που ακολούθουσε γλέντι και εναγγαλιασμοί με τον Ζάεφ γιατί …βγήκαμε κερδισμένοι! Αυτές τις αθλιότητες, τις πρωτοφανείς, τις μοναδικές σε χώρα του πλανήτη, μπορεί να χωνέψει –πλέον-, ο Ελληνικός λαός; Νάσαι καλά Τσίπρα –Κοτζιά- Καμμένε +++, αφού φαντάζεστε ό,τι το μέλλον σας θα είναι ανέφελον και …πατριωτικό! Θα τύχετε και ‘σεις της «απαλλαγής» όπως αρκετοί προγενέστεροί σας; Μακάρι. Σας αξίζει! Οι Η.Π.Α. και η Γερμανία θα σας ευγνωμονούν, αφού με απλά νεύματά των, κάνατε ανέτως τα θελήματά των. Οταν έχουμε τέτοιους πολιτικούς ηγέτες, τι περιμένουμε;

Εκνευριζόμενη μάλιστα όταν την έκραξαν δια τη άτοπη άποψή της απήντησε, η μαντάμ Ντόρα, «Οταν τόσα κράτη την έχουν αναγνωρίσει ως “Μακεδονία”, εμείς πως πρέπει να τους λέμε; Φούφουτους»;