Οταν ο Θεόφιλος μπερδεύει το αξίωμα του δημάρχου με το …μαγαζάκι του 86%

«Η  μεγαλύτερη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας» είναι το μότο του ραδιοφωνικού σταθμού inkefalonia και της (αντίστοιχης) ιστοσελίδας του, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ www.esr.gr) ανήκει στην «Εταιρία Ενημέρωσης Κεφαλληνίας – Ιθάκης» στη μετοχική σύνθεση της οποίας ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου βέβαια, συμμετέχει με ποσοστό …86%!

Και κανείς δεν απαγορεύει σ’ ένα δήμαρχο να έχει ό,τι και όποιες επιχειρήσεις θέλει. Μόνο που δεν θα πρέπει ο δήμαρχος να εκμεταλλεύεται τη ΔΗΜΟΣΙΑ ραδιοσυχνότητα προς αποκλειστικό δικό του όφελος προβάλλοντας μόνο τον ίδιο και τους συνεργάτες του και αποκλείοντας τους …αντιπάλους του.

Και αν είναι νόμιμο (έστω και αν δεν είναι εκεί το ζήτημα…) δεν είναι ούτε ηθικό και κυρίως πολιτικά ορθό!

Όπως ούτε ηθικό και κυρίως δημοσιογραφικά ορθό δεν είναι ο δήμαρχος Θεόφιλος (και οι συνεργάτες του) να δίνει στον επιχειρηματία Μιχαλάτο και την επιχείρηση του – ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της …αποκλειστικές ειδήσεις.

Και με δυό λέξεις ο δήμαρχος Θεόφιλος έχει μπερδέψει το αξίωμα του με το …μαγαζάκι του !

Γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος ιδιοκτησιακός σταθμός μόνο …ενημερωτικός δεν είναι. Ψυχαγωγικός μπορεί!

Γιατί πόσο ενημερωτικό μπορεί να είναι ένα μέσο όταν δεν λέει λέξη για ό,τι είναι ενοχλητικό για το δήμαρχο και τον περίγυρό του; Δεκάδες τα παραδείγματα, με πιο πρόσφατα την παράνομη συγκέντρωση (λόγω κορωνοϊού) στον Πόρο παρουσία του δημάρχου και γενικά τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής Θεόφιλου στον κορονοϊό, όπως και το επεισόδιο με τον Φόρτε! Σιγή ασυρμάτου σε …ό,τι είναι ενοχλητικό για τον δήμαρχο και την παρέα του!

Ή πόσο ενημερωτικό μπορεί να είναι το μέσο που ο μεγαλομέτοχός του και μόνο αυτός προβάλλεται κατ’αποκλειστικότητα, με ερωτήσεις που φωνάζουν πως είναι στημένες από …απέναντι, από του Πετρία!

Στην τελευταία περίπτωση δικαιολογείται βεβαίως απόλυτα ο …ψυχαγωγικός χαρακτήρας του μέσου, όπως επίσης και όταν βγάζει σε στημένες συνεντεύξεις αντιπάλους (!) για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να γίνουν ψυχαγωγικό ιβέντ (κοινώς …ρεζίλι), όπως με την περίπτωση Παρίση και τα όσα είχε πει για το Βαλλιανάτο!