Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ημείς άδομεν!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Στη δεξιά πλευρά της χώρας μας, υπάρχει  με το Σουλτάνο Ερντογάν, η τουρκική Δημοκρατία! Ενα κράτος μεγάλο με 80 εκατ. ανθρώπους.

Ισχυρότατο σε όλα τα οπλικά συστήματα. Συνίσταται -εν πολλοίς υπό βαρβάρων Ασιατών. Δεν λείπουν -φυσικά-, οι μορφωμένοι και οι λογικοί.

Οι τελευταίοι αυτοί …λόγω της Δημοκρατίας των, είναι υποχρεωμένοι να κινούνται και να εκφράζονται μέσα σε προκαθορισμένο-ελεγχόμενο χώρο! Αν εξοστρακίσουν, τότε …«τα σίδερα της φυλακής, είναι για τους λεβέντες».

Η Τουρκία συμμετείχε σε πολέμους της μέσης Ανατολής …για να εξοντώσει τον «Αϊσις», αλλά ουσιαστικά αποβλέπει στην εξόντωση των Κούρδων για να κερδίσει εδάφη. Προσπαθεί επίσης -δυναμικά-, να αποκτήσει συμμετοχή γειτονικών αποκλειστικών Ζωνών, χωρίς να δικαιούται.

Ο Ερντογάν, σατράπης και με πλάτη την εσχάτως συμμαχία με τη Ρωσία, αισθάνεται αήττητος και άκαμπτος.

Η επιστροφή των δύο αιχμάλωτων στρατιωτών μας από τους Τούρκους, μην αμφιβάλλουμε πως έγινε με ανταλλάγματα. Ποιά;

Η Τουρκία -φίλη χώρα, από πάρα πολλών χρόνων, παραβιάζει τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο. Μας εμβόλισε -πρόσφατα-, ένα μικρό σκάφος του Λιμενικού με σκοπό να το βυθίσει και να συλλάβει το πλήρωμα.

  • Εχουμε και ανθρώπινες απώλειες και αεροπλάνα. Υπάρχει σιγή…

Ο Σουλτάνος ανακάλυψε ατέλειες στη συνθήκη της Λωζάνης που αδικήθηκε η Τουρκία! Δηλώνει ό,τι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και πως κατέχουμε νησιά που ανήκουν στην Τουρκία…

Επιζητεί την κατάλληλη στιγμή για να βρει πρόσχημα και …να τα αποκτήσει! Ανάλογη περίπτωση είναι η κατοχή στην Β. Κύπρο!

  • Ολη η Ευρώπη -με πρώτη τη συγγενή του Γερμανία-, τον υποστηρίζει εν ονόματι οικονομικών συμφερόντων. Κάποια χρονιά θα τον μπάσουν απ’ το παράθυρο στην Ε.Ε. Τότε -το αντιλαμβανόμαστε-, ό,τι σημαίνει εισβολή 100 εκατομ. Ασιατών Μουσουλμάνων. Σύντομα θα πνίξουν την Ευρώπη. Ο θρησκευτικός τους φανατισμός τους μεταβάλλει -πολλές φορές σε κτήνη!

Στη φίλη αυτή χώρα υπάρχει ισχυρό κόμμα των «γκρίζων λύκων». Είναι πολύ επιτυχής η ονομασία. Δείχνει την πραγματικότητα.

Οι λύκοι είναι άγρια και σαρκοβόρα ζώα…

Θα μου πείτε και εμείς δεν έχουμε το «ποτάμι»;

Ναι. Βεβαίως. Αλλά το ποτάμι έχει άπειρες χρησιμότητες. Πίνουμε το νερό του. Κολυμπάμε, κάνουμε αγωνίσματα, ψαρεύουμε, κάνουμε το ψιλό και το χοντρό μας, και άλλα! Δέχεται τα λύμματα αποχετεύσεων, απόβλητα εργοστασίων και απορρίμματα …ανθρώπων!

Εχει καμιά σχέση το τούρκικο αυτό κόμμα με το δικό μας, που είναι …πολλαπλών χρήσεων;

Οοοο Πα…-Πα…, Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, δεν παύει σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε εκδήλωση, να διατυμπανίζει πως η χώρα μας θέλει τις φιλικές σχέσεις με την Τουρκία! Αλλωστε και οι δυο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Οπότε έχουμε ένα …συγγενικό βαθμό.

Επίσης με πάθος δηλώνουμε πως …δεν διεκδικούμε εδάφη από τους γείτονες! Τα σύνορα είναι καθορισμένα και απαραβίαστα!

Και όμως αυτή η χώρα, αυτων της των ανθρώπων, ζει!

Εχει και την Ευρωπαϊκή υποστήριξη ο,τι θα είναι βιώσιμη (η συμφορά μας) η οικονομική μας αντοχή!

Τι καλύτερη εγγύηση όταν χρωστάς 340 δισ. Ε;