Ο Αγαθάγγελος μετά την όπερα του Ροσσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», στον «Ριγκολέτο» του Τζουζέππε Βέρντι

Αγ. Γεωργακάτος

Τελείωσαν οι παραστάσεις της περίφημης όπερας του Ροσσίνι «O Κουρέας της Σεβίλλης» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου όλες στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού οι κριτικές για τους συντελεστές που συμμετείχαν ήταν διθυραμβικές, τόσο προφορικά από το κοινό που τις παρακαλούθησε, όσο και από τον Αθηναϊκό Τύπο.
Η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τον συμπατριώτη μας Αγαθάγγελο Γεωργακάτο, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και συνεχίζει το όμορφο ταξίδι της στον μαγευτικό κόσμο της όπερας, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή της στην επόμενη παραγωγή.
Πρόκειται για τη διάσημη όπερα «Ριγκολέτο» του Τζ. Βέρντι, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαρτίου στο θέατρο Oλύμπια (Ακαδημίας 59), με τη συμμετοχή του διεθνούς Ελληνα βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά στον ομώνυμο ρόλο, την ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, τη σκηνοθεσία του Νίκου Πετρόπουλου και τη Χορωδία της Λυρικής, για 4η συνεχόμενη χρονιά υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.
Λίγο πρίν τη μετακόμιση στο νέο της σπίτι, στο υπερσύγχρονο κτίριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Λυρική θα πραγματοποιήσει δύο σημαντικές παραστάσεις στο Ηρώδειο. Τον Ιούνιο τη μεγαλειώδη όπερα «Αϊντα» του Βέρντι και τον Ιούλιο την «Κάρμεν» του Μπιζέ.

ΚΟΥΡΕΑΣ 2016 (11)