Ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής στη σύσκεψη του Δ.Σ. της Γεωργικής Σχολής

Σωτ. Κουρής

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που συμμετείχα σε μία σύσκεψη του ΔΣ της Πρακτικής Βαλλιανείου Γεωργικής Σχολής, όπου εξέθεσα τις απόψεις και τίς θέσεις της ΠΙΝ για την ανάπτυξης της, ώστε να μπορέσει να επανέλθει στην παλαιά αίγλη της .

Η δημιουργία ενός ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΡΓΟΚΤΗΜΑΤΟΣ με την στήριξη και βοήθεια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, θα δώσει την δυνατότητα να αναπτυχθεί στους κάτωθι τομείς.

Α. Να φιλοξενήσει μία νεα Σχολή του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ , την σχολή ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΟΡΩΝ . Ηδη η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων επεξεργάζεται το σχέδιο που θα προταθεί στο ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Β. Να αποτελέσει πρότυπο καλλιεργητικό κέντρο παραδοσιακών καλλιεργειών με την σύγχρονη επέκταση της στην πεδιάδα της ΚΡΑΝΙΑΣ.

Γ. Να γίνει ένας επισκέψιμος βοτανικός κήπος που σε συνδυασμό και με την ιδιοκτησία της,του Κουταβου, θα αποτελέσει έναν τόπο περιπάτου και περιήγησης τόσο για τους Αργοστολιώτες, οσο και για τους ξένους.

Δ. Το παλαιό και διατηρητέο κτίσμα των αποθηκών να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο παραδοσιακών καλλιεργειών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, η Προεδρος του ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ κ. ΙΛΑΡΥ ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΥ, ο προεδρος της Πρακτικής Σχολής κ. ΒΛΑΔΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ, τα μέλη του Βαλλιανείου κληροδοτήματος κ.κ. Νίκος Μπούκας και Χρυστ. Ντούνης Και ο Διευθυντής της Σχολής κ Διονυσης Μπενετάτος.

Σωτήρης Κουρής Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ
Αγροτικής Οικονομιας και Ανάπτυξης Υπαίθρου.