Ο Βαγγ. Κεκάτος στο Φανάρι με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο

Επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος μετέβη το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, στην Κωνσταντινούπολη, στο Ιερό Κέντρο της υπ’ ουρανόν Ορθοδοξίας, το ιστορικό Φανάρι, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη, π. Φωτίου Γαβριελάτο, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, καθώς και τον Αντιδημάρχου, κ. Ευάγγελο Κεκάτου, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού του Δήμου Κεφαλλονιάς, και την σύζυγο του τελευταίου, κ. Αννα Κεκάτου.

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως τους υπεδέχθη εκ μέρους του Πατριαρχείου ο Διάκονος, π. Βοσπόριος. Από εκεί μετέβησαν προς προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή και το ιστορικό Αγίασμα της Παναγίας και τους Τάφους των Πατριαρχών. Ακολούθως μετέβησαν στο Φανάρι, όπου είχαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνομιλία τους εδόθη η ευκαιρία στον κ. Κεκάτο να ενημερώσει τον Παναγιώτατο για θέματα Τουρισμού, Θρησκευτικών περιηγήσεων, Προσκυνημάτων και λοιπών Πολιτιστικών στοιχείων της Κεφαλλονιάς, ενώ κατά την ανταλλαγή δώρων που ακολούθησε, ο κ. Κεκάτος επέδωσε Τιμητική Πλακέτα εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση στον Παναγιώτατο.

Την επομένη, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος και ο π. Φώτιος, συνελειτούργησαν στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό και ακολούθως παρεκάθησαν στο επίσημο Πατριαρχικό Γεύμα και επισκέφθηκαν την Αγία Σοφία, την Ιερά Μονή Χώρας και άλλα προσκυνήματα της πόλεως.