Ο Βαρουφάκης κατέγραφε τις συνομιλίες του πρωθυπουργού και άλλων ηγετών

Που κατέγραφε με το κινητό του τις συνομιλίες του πρωθυπουργού και άλλων Ευρωπαίων ηγετών – Ο Αλέξης φταίει που τον μάζεψε και τώρα βγάζει τη χολή του – Σε εξέλιξη σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης

MΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ παρελθόν, ύποπτο παρόν και αβέβαιο μέλλον, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο, για να εκτελέσει ένα δεύτερο βρόμικο συμβόλαιο που έχει και πάλι ως μοναδικό στόχο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πρώτο συμβόλαιο περιελάμβανε την τελμάτωση της διαπραγμάτευσης – οπερέτα που είχε αναλάβει ο μηχανόβιος αντισυστημικός υπουργός, που έπαιζε το παιχνίδι του Σόιμπλε, επιδιώκοντας να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατάλαβε ότι ο Βαρουφάκης ήταν μια υπερτιμημένη μπαρούφα και είχε πίσω του γκρίζες διαδρομές, τον πέταξε έξω από την κυβέρνηση.

Βέβαια, η ζημιά από τη διαπραγμάτευση της συμφοράς που ανατέθηκε σε έναν τυχοδιώκτη ήταν μεγάλη, αλλά στην πορεία τα πράγματα διορθώθηκαν.

Παριστάνοντας πότε τον νάρκισσο και πότε τον Δον Κιχώτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης άρχισε να περιφέρεται από χώρα σε χώρα για να πουλάει διαλέξεις προφανώς με μοναδικό αντικείμενο πώς να χρεοκοπήσετε μια χώρα.

Άλλωστε είχε πρόθυμους χορηγούς για να οργανώσουν διαλέξεις τόσο σε Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Όσοι γνώριζαν τη σκοτεινή διαδρομή του Γιάνη Βαρουφάκη, πίστευαν ότι είναι ικανός για όλα, δεν δεσμεύεται από κανόνες ηθικής και ποτέ δεν υπάκουσε σε πολιτικές. Δεν γνωρίζει επίσης τις έννοιες, εθνικό συμφέρον και δημοκρατική νομιμότητα. Λειτουργώντας με πρακτικές καθαρά πρακτορικές, έφτασε σε σημείο να υποκλέπτει τις συνομιλίες από τις Συνόδους των υπουργών Οικονομικών, στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για αδιανόητο περιστατικό, ένας υπουργός που εκπροσωπεί μια χώρα να μετατρέπεται σε πράκτορα, στήνοντας ιδιωτικό δίκτυο υποκλοπών.

Οι δικαιολογίες του επιπέδου ότι έπρεπε να προστατευτεί ο ίδιος είναι προσχηματικές, γιατί η εξέλιξη των γεγονότων αποκαλύπτει ότι πρόκειται καθαρά για πράκτορα και μάλιστα επικίνδυνο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του που περιγράφει από τη δική του σκοπιά την επίμαχη περίοδο της διαπραγμάτευσης του ΄15 περιλαμβάνει και διαλόγους που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους υπέκλεπτε τόσο στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους, όσο και στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Όταν ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης χρησιμοποιεί πρακτικές του αλήστου μνήμης Μαυρίκη, τότε κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει.

Επί της ουσίας οι αποσπασματικοί διάλογοι του Βαρουφάκη, δεν λένε τίποτα. Καταγράφουν βέβαια την αγωνία του πρωθυπουργού για ένα εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι μας πέταγαν έξω από την Ευρωζώνη.

Με δεδομένο ότι όλοι οι οίκοι αξιολόγησης και το σύνολο των συστημικών μέσων ενημέρωσης σε Ευρώπη και Αμερική προεξοφλούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πολύ καλά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και αναζητούσε εναγωνίως εναλλακτικά σχέδια για να αποφύγει μια ανθρωπιστική κρίση, που θα προκαλούσε η οικονομική ασφυξία, που θα επέβαλε η Τρόικα.

Βέβαια οι διάλογοι που καταγράφει ο πράκτορας Βαρουφάκης, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι αποσπασματικοί. Είναι κομμένοι και ραμμένοι να ξεπλένουν τον ίδιο από τις εγκληματικές του ευθύνες και να εκθέτουν τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε αυτό προβλέπει το τωρινό συμβόλαιο που έχει αναλάβει να εκτελέσει. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι τα παιχνίδια του Βαρουφάκη, αλλά ποιοι κρύβονται πίσω από τη διαρροή των υποκλοπών.

Πρόκειται σίγουρα για ξένα ντόπια παράκεντρα εξουσίας, που επιχειρούν να αποδομήσουν την κυβέρνηση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να παίζει ένα ακόμα βρόμικο παιχνίδι, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι δεν διαθέτει καμία απολύτως ασυλία και γι΄ αυτό θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι οι υποκλοπές συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, των συνομιλιών του πρωθυπουργού και γενικά η παράνομη καταγραφή, διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Το αδίκημα δεν αφορά το νόμο περί ευθύνης υπουργών, γιατί δεν αφορά διαχείριση ζητημάτων του υπουργείου και γι΄ αυτό δεν παραγράφεται.

Το ζήτημα είναι γιατί ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έχει καλέσει ακόμα αυτόν τον περιφερόμενο παλιάτσο που έφτασε σε σημείο να υποκλέπτει τις συνομιλίες των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, αλλά και του πρωθυπουργού και να τις πουλάει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γιατί αν ο Βαρουφάκης μείνει ατιμώρητος, συνεχίζοντας να διαφημίζει τις κασέτες που είναι προϊόν εγκλήματος, τότε θα πάρουν φωτιά οι κοριοί και η μπόχα από τις υποκλοπές θα πνίξει τη δημόσια ζωή.