Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος συγχαίρει τον Γεράσιμο Θωμά

Ο βουλευτής Παναγής  Καππάτος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Γεράσιμο Θωμά για την επιλογή του ως Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το μήνυμα αναφέρει:

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Κεφαλονίτη τέως Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά για την επιλογή του ως Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μια μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την Κεφαλονιά. 

Από τη θέση αυτή ο κ. Θωμάς αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Τελειωνειακή Ένωση είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή οικονομική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Σε εθνικό επίπεδο, ο κ. Θωμάς ως Υφυπουργός αρμόδιος για την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους, ήταν εκ των πρωταγωνιστών μιας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ο κ. Θωμάς τίμησε τις προσπάθειες των προκατόχων του και αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη σε όσους παραλάβουν τη σκυτάλη. Επεξεργάστηκε και συνδιαμόρφωσε φιλόδοξες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (απολιγνιτοποίηση, Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα, αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας).

Σε ότι αφορά τα νησιά μας, ο κ. Θωμάς όχι μόνο τιμά την καταγωγή του με το ενδιαφέρον που πάντοτε δείχνει, αλλά κυρίως πρέπει να σταθώ στην ουσιαστική βοήθεια που έδωσε τον τελευταίο χρόνο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Αφενός με τη συνεργασία μας στα πλαίσια των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων, αφετέρου με την εμπειρία του και τις συμβουλές του σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο για ιδιαίτερα σύνθετα ζητήματα. Καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη, θα κάνω ειδική μνεία στο μέλλον.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ, σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. 

Στο πρόσωπό σας ο τόπος μας αναγνωρίζει ένα άξιο τέκνο του.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή σας στην DG TAXUD.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης