Ο βουλευτής στην Επιτροπή για Παπαγγελόπουλο

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

H oμιλία μου για το πόρισμα που καταθέσαμε ως Προανακριτική Επιτροπή

Την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την ποινική δίωξη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα 8 αδικήματα που πρότεινε το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. 

Ως μέλος της Επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα, στην ομιλία μου, υπογράμμισα τη σημασία αυτής της θεσμικής διαδικασίας για τη Δημοκρατία μας και το Κράτος Δικαίου. 

Ως επιτροπή συνεδριάσαμε 64 φορές, με συνολική διάρκεια συνεδριάσεων 235 ώρες, ώστε να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα 12.500 σελίδων. Με βάση τις επώνυμες καταθέσεις 23 μαρτύρων και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις παραβίασης της αρχής της Διάκρισης των Εξουσιών, Κατάχρησης Εξουσίας και δίωξης πολιτικών προσώπων με κατασκευασμένες κατηγορίες, από δικαστικούς και πολιτικούς κύκλους.

Η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στην Δικαιοσύνη και η διαλεύκανση της είναι κρίσιμη. Όσοι στο παρόν και στο μέλλον θεωρήσουν ότι η προσωρινή εξουσία τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να παραβιάζουν θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Η Δημοκρατία μας έχει τη δύναμη να αντιδράσει και θεσμούς ισχυρούς που θα αμυνθούν.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της ομιλίας μου και να δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3jxmS80

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης