Ο βουλευτής στην Ρομπόλα

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού βρέθηκα με τη σύζυγό μου Ευτέρπη, τη Κυριακή 13.11 στα Ομαλά και στο οινοποιείο του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας «Ορεάλιος Γη».

Εκεί, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από  τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Παναγή Γαλιατσάτο και τον Διευθυντή Κώστα Μπαζίγο για τη πορεία των προσπαθειών τους να καταστήσουν τη Ρομπόλα προϊόν αναγνωρίσιμο τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Ο οινοτουρισμός αποτελεί για τη χώρα μας μια νέα δραστηριότητα, στο πλαίσιο της οποίας η Κεφαλονιά αποκτά ιδιαίτερη δυναμική.

Με αφορμή, δε, τη πρόσφατη Βράβευση της Κεφαλονιάς  ως «Καλύτερο Προορισμό για εξωτερικές δραστηριότητες» στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, ο οινοτουρισμός αποτελεί μέρος μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας για τους επισκέπτες μας.

Συγχαίρω τους οινοποιούς μας για τις πρωτοβουλίες τους και τους ευχαριστώ για όσα έχουν προσφέρει μέσω της συστηματικής δουλειάς που έχουν καταβάλει.

Στη προσπάθειά τους αυτή παραμένω σταθερός αρωγός. Σε εκείνους, άλλωστε, αντανακλά ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητας του τόπου μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης