Ο …«Βούρδουλας» ξαναχτύπησε με νέα αναφορά-καταγγελία για τα έργα της Πλατείας

Ο …«Βούρδουλας» ξαναχτύπησε χθες με νέα αναφορά-καταγγελία για τα έργα της Πλατείας Αργοστολίου και της Οδού Παναγή Βαλλιάνου που υπογράφουν πάλι οι «Κάτοικοι του Ιστορικού Κέντρου Αργοστολίου Κεφαλονιάς».

Στην καταγγελία που μας κοινοποίησε και την οποία έστειλε στα αρμόδια Υπουργεία, στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στις ελεγκτικές Αρχές του Κράτους και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρονται τα εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Υπουργός κος Σταύρος Κοντονής.

Λεωφ. Μεσογείων 96/Τ.Κ 11527 ΑΘΗΝΑ

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Λεωφ. Μεσογείων 96/Τ.Κ 11527 ΑΘΗΝΑ

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ/ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 121, τ.κ. 11510-ΑΘΗΝΑ

 1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ/ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
 2. Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Λ. Συγγρού 60 -Τ.Κ.: 11742/ΤΗΛ.2132158800/ΦΑΧ.: 2132158809

EMAIL:seedd@seedd.gr

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΥΠΟΨΗ κας ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ)

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 & Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Τ.Κ. 11523-2ος ΟΡΟΦΟΣ

 1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (ΥΠΟΨΗ ΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ) Βιομηχανική Περιοχή Αργοστολίου, Τ.Κ. 281 00
 2. ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Βιομηχανική Περιοχή Αργοστολίου, Τ.Κ. 281 00

 1. ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΕΡΓΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

 1. ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 7, Τ.Κ. 11523/ΑΘΗΝΑ

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 23-ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ-Τ.Κ. 15123

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Φραγκούδη 11, Μέγαρο Αλεξ. Πάντου τ.κ. 10163, Καλλιθέα

 1. ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, Διεύθυνση Πολεοδομίας, Διοικητήριο, 28100, Αργοστόλι

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Αξιότιμη κυρία Παπασπύρου

Αξιότιμες Ελεγκτικές Αρχές του Κράτους Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Απευθυνόμαστε σε σας προσωπικά διότι η στυγνή καταστρατήγηση των κοινωφελών χώρων του ρυμοτομικού σχεδίου Αργοστολίου από το Δήμο Κεφαλλονιάς συνεχίζεται με τις αρμόδιες αρχές να κωφεύουν συγκαλύπτοντας τις παράνομες και αυθαίρετες πράξεις του Δήμου.

Προ μηνός καταγγείλαμε σε κάθε αρμόδια δημόσια αρχή ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς, στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου συντελεί μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης της πόλης. Κατά παράβαση του νόμου δηλαδή του Π.Δ. 10-9-1986/7-10-1986 ΦΕΚ 934 Δ’ στη περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου 73Α και 73 έχουν εκτελεστεί εργασίες εκσκαφών από το Δήμο μέσω του Αναδόχου του έργου ανάπλασης, «ΝΕΟΔΜΗΤΟΝ ΡΟΔΟΥ» με παραβίαση των οικοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών του οικοδομικού τετραγώνου και έχει προβλεφτεί να πλακοστρωθεί, δενδροφυτευθεί και να τοποθετηθούν σιντριβάνια σαν κοινόχρηστος χώρος στη μελέτη ανάπλασης.

Καταγγείλαμε ότι η εκσκαφή μέσα σε οικοδομικές γραμμές και εντός του περιγράμματος κάτοψης του πολιτιστικού κέντρου της Πλατείας Βαλλιάνου Αργοστολίου μπορεί να γίνει μόνον μετά από την τροποποίηση του σχεδίου πόλης και κατόπιν της έκδοσης οικοδομικής άδειας. Ο Δήμος δεν έχει εκδώσει καμία οικοδομική άδεια και δεν έχει τροποποιήσει το ρυμοτομικό σχέδιο. Κατ’ επέκταση έχει κάνει αυθαίρετες εκσκαφές κατά παράβαση του NOMOΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4067/2012, Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, άρθρο 4. Το πολεοδομικό έγκλημα που γίνεται στη κεντρική πλατεία Αργοστολίου συντελείται με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα αυθαίρετων κατασκευών είναι παράνομη πράξη.

Εντούτοις, η αρμόδια Πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς δεν έχει προβεί στις κατά νόμο ενέργειες, παρά το γεγονός ότι οι αυθαίρετες εκσκαφές και κατασκευές λαμβάνουν χώρα έξω ακριβώς από το κτίριο που στεγάζεται η Πολεοδομία Κεφαλληνίας.

Χαρακτηριστική Ενέργεια προσωπικά της Διευθύντριας Πολεοδομίας και των υπαλλήλων της είναι η παράνομη τροφοδότηση με ρεύμα από το κτίριο της πολεοδομίας στον εργοταξιακό οικίσκο της εταιρίας που έχει αναλάβει την δεύτερη ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου δηλαδή της οδού Π. Βαλλιάνου. Τέτοια είναι η ανομία της Υπηρεσίας τους που ενώ προβλέπεται οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας για την τοποθέτηση του εργοταξιακού οικίσκου στο δημόσιο έργο, αυτοί κωφεύουν. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο οικίσκος από την είσοδο της πολεοδομίας είναι σε απόσταση 20 μέτρων!!! (ΑΔΑ ΒΛΛΗ0-ΤΑΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ για την διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας).

Η Εισαγγελία Κεφαλληνίας που στεγάζεται 100 μέτρα από τη πλατεία Βαλλιάνου, από το χώρο που γίνονται οι παράνομες και αυθαίρετες πράξεις, δε γνωρίζουμε εάν έχει προβεί σε ενέργειες και ποιες είναι αυτές.

Οι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου Κεφαλονιάς δηλώνουν προκλητικά ότι είναι υπεράνω νόμων και υπεράνω του Προεδρικού Διατάγματος του σχεδίου πόλης Αργοστολίου.

Σας καλούμε να ελέγξετε τις ενέργειες της Πολεοδομίας Κεφαλληνίας και της Εισαγγελίας Κεφαλληνίας και να διερευνήσετε πιθανές πράξεις παράβασης καθήκοντος και συναλλαγών.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε την προ μηνός αναλυτική ως προς το περιεχόμενο καταγγελία μας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

H νέα καταγγελία του …Βούρδουλα
Εργα στο κέντρο της Πλατείας