Ο Βύρων ενεπνεύσθη…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

O Bυρων ενεπνεύσθη, αμέσως, όταν ο πρωθυπουργός ΣΥΡΙΖΑNEΛ του έκαμε πρόταση να αναλάβει την Προεδρία του ΕΣΡ! Και απεδέχθει εμπνευσμένος την πρόταση. Καταλαβαίνετε το θέμα ο γεροπαρατατικός θα βγει από τη ναφθαλίνη, να παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο και προπαντώς να τον παρουσιάζουν δωρεάν (…ως Πολύδωρα) τα κανάλια εν γένει, για να ταν απολαβάνει το κοινό!

Oι παμπόνηροι της Λεγεώνος της Αριστεράς ποικιλόχρωμης σύνθεσης της Κυβέρνησης έριξαν το δόλωμα για να πιάσουν ψάρια στη Ν.Δ.
Μερικοί Νεοδημοκράτες -μετά το γεγονός πως υπήρξε και υπουργός σε Κυβέρνησή τους, δεν έχουν αντίρρηση. Ελα όμως που ξέχασαν κάποια πράγματα! O,τι ο Πολύδωρας σε πρόσφατες ευρωεκλογές, πικραθείς από την εξωπέταξηή του από το κόμμα, με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, επολέμησε τη Νέα Δημοκρατία.

Επί ώραν ο Ελλην Βύρων, σε κανάλι, ανέπτυξε τα προσόντα του, τους άθλους, τα κατορθώματά του …μαχόμενος όχι κατά των Τούρκων, αλλά κατά της «Αριστεράς», ως καθαρός, σταθερός, αλλάνθαστος, διαφανής και έντιμος Δεξιός! Το τι είπε, το τι είπε. Ακούραστος και χειμμαρώδης.

Oμως ο Κυριακούλης τον απέπεμψε στην σύσκεψη των κομματικών αρχηγών στη Βουλή και σύμπασα η αντιπολίτευση. O ίδιος ο Ν. Βούτσης, ο πρόεδρος, τον απαρνήθηκε.

O Βύρων έχασε …την μάχη και έπεσε αμαχητί, τώρα θα επανέλθει κάπου για άλλο, για να ικανοποιήσει τον Αλέξη;

Θα δούμε τις έσχατες δηλώσεις του και θα κάνουμε προβλέψεις…

Πολλοί εκτιμούν ότι η θυσία σου αυτή δεν θα πάει χαμένη, Βύρωνα. Στην προβλεπόμενη ανασυνθετοκατανομή της Κυβέρνησης, που θα προστεθούν Υπουργεία, κάπως θα ακουμπήσεις!

Κρίμα, κρίμα Βyron! Αυτοπυρπολύθηκε ένας έντιμος αποστρατευμένος πολιτικός. Αποκλείεται να τον έβλαψε το επιτυχημένο κομοδινί βάψιμο των αραιών μαλλιών του. Λίγοι είναι εκείνοι που αλλάζουν χρώματα όπως τα κόμματα; Δεν μπορούν να βλέπουν άσπρες (καθαρές) τρίχες!

Υ.Γ.
Εάν ερχόταν σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων -πρωτού δεχθεί ασμένως την πονηράν πρότασην τ’ Αλέξη-, ίσως να είχε ενδοξότερο τέλος. Τέλος.