Ο Γιάννης Μαρούλης έβαλε ξανά στοπ στο έργο της Κριτονούς

Αλλη μία διακοπή εργασιών αναγκάστηκε η κατασκευαστική Εταιρεία Ι. ΜΑΡΟΥΛΗΣ Α.Ε., στο έργο της αποκατάστασης των βλαβών του οδικού δικτύου από τους σεισμούς του 2014, στη θέση «Κριτονού» της Θηνιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ανάδοχος εταιρεία κατέθεσε για δεύτερη φορά πριν είκοσι περίπου μέρες στην Περιφέρεια (επιβλέπουσα Αρχή του έργου) δήλωση παύσης εργασιών, λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού ύψους 600.000 Ε, που έχει καταθέσει στο Υπουργείο (ΥΠΟΜΕΔΙ), ο οποίος έπρεπε να έχει εξοφληθεί από τις αρχές Ιουνίου.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ μέχρι σήμερα δηλώνει “αδυναμία” εξόφλησης του λογαριασμού, λόγω χρηματοδότησης αποκατάστασης των ζημιών πληττόμενων κ.λπ. από τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές, ενώ το έργο είναι σε εξέλιξη και οι οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτό της εργολήπτριας Εταιρείας καθημερινά τρέχουν και αυξάνουν.

Στο μεταξύ, η τύχη του δρόμου στην Κριτονού, είναι στον “αέρα”, οκτώ χρόνια σχεδόν μετά τους σεισμούς του 2014, με άγνωστη την τύχη του εν όψει και του χειμώνα και των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί μας τον τελευταίο καιρό, ενώ άγνωστη παραμένει η πολιτική βούληση των τοπικών αρχόντων, βουλευτή, περιφερειάρχη, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων, να παρέμβουν δυναμικά στο ΥΠΟΜΕΔΙ, προκειμένου να μην βαλτώσει το έργο, να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ και με ασφάλεια να αποδοθεί στην κυκλοφορία.

Δ.Δ.-