Ο Γ. Κοκκόλης στη Μασσαλία

Στη Μασσαλία βρέθηκε πρόσφατα ο συμπατριώτης μας Γ.Γ. του Δήμου Ηρακλείου και πολιτευτής Γιώργος Κοκκόλης για τις εργασίες της 9ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Κορυφής Δήμων και Περιφερειών, στην οποία συμμετέχει σε αντιπροσωπεία της Ελλάδας.

Η Διάσκεψη, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και συμπίπτει με τη Γαλλική Προεδρία στην ΕΕ και σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές της Γαλλίας και της Μασσαλίας, λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και αποτελεί τη σημαντικότερη σύνοδο των αιρετών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη.

Για πρώτη φορά μετά την πανδημία, το σύνολο των Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ έδωσαν ζωντανά το «παρών», ενώ πολλοί ακόμη συμμετείχαν υβριδικά στο μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό γεγονός της Ευρώπης. Μια σύνοδος που άλλαξε χαρακτήρα και περιεχόμενο μετά τα τελευταία γεγονότα που καλεί όλους να «θυμηθούν» την ειρήνη ως προϋπόθεση της ευημερίας.

Όπως ο ίδιος μεταφέρει στα μέσα κοινωνική δικτύωσης το κλίμα είναι πραγματικά συγκινητικό με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και στο πολιορκούμενο Κιέβο.