Ο Δήμος Σάμης καταδικάζει τη συμπεριφορά του βαρκάρη της Μελισσάνης

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό στη Μελισσάνη, ο Δήμος Σάμης εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν στο ατυχές περιστατικό, που οφείλεται στην αγενή και απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του υπαλλήλου / βαρκάρη που εξυπηρέτησε τους συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Το διάσημο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Ο Δήμος Σάμης καταδικάζει τέτοιου είδους απρεπείς συμπεριφορές. Η καλή και ευπρεπής συμπεριφορά προς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες είναι πάγια πολιτική του Δήμου. Άλλωστε, κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί τα σπήλαια δημοσιογράφοι, tour operators και άλλοι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν αναφερθεί θετικά για την εμπειρία τους σε αυτά.

Επιπλέον, στόχος του Δήμου δεν είναι οι εισπράξεις αλλά η ανάδειξη των μνημείων φυσικού κάλλους που διαθέτει με σύγχρονες μεθόδους και η αποτελεσματικότερη αξιοποίησης τους σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος προς όφελος πρώτα από όλα των πολιτών και της κοινωνίας συνολικά.

Και γι’ αυτό από τον Ιανουάριο του 2020 ο Δήμος Σάμης προσπαθεί να ολοκληρώσει μελέτες και έργα που έπρεπε να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Με επίπονες προσπάθειες και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα πλαίσια της οποίας έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση. Με βάση το παρόν ερευνητικό πρόγραμμα και τα παραδοτέα που θα προκύψουν από την εκτέλεση αυτού θα μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω στην αειφόρο αξιοποίηση των σπηλαίων και την ασφαλή ανάδειξή τους ως επισκέψιμων χώρων.

Μεταξύ άλλων οι μελέτες του Πανεπιστημίου αφορούν σε:

  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ
  • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
  • ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
  • ΒΡΑΧΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ

Παράλληλα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη διαχείριση των σπηλαίων με εκσυγχρονισμό του παρεχόμενου προϊόντος ο Δήμος Σάμης προχώρησε σε σύμβαση με ειδικό επιστήμονα για την πραγματοποίηση αρχιτεκτονικών μελετών ενώ βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης σε ειδικό επιστήμονα των ΗΜ των σπηλαίων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προχωρήσει και η διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τέλος, προσπαθούμε για την καλύτερη λειτουργία των σπηλαίων και τέτοιου είδους μεμονωμένα φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν.

(Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης)