Ο Ελληνισμός του Μόντρεαλ γιόρτασε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Την Κυριακή 26 Μαρτίου γιορτάστηκε στο Μόντρεαλ με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η επέτειος της ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου.  

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμούς στο Μόντρεαλ, παρουσία του Καναδού πρωθυπουργού κ. Ζυστίν Τρουντώ, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας. Στην δοξολογία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος και παρευρέθησαν ο πρέσβης της Ελλάδος στον Καναδά, ο γενικός πρόξενος στο Μόντρεαλ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Καναδά και του Κεμπέκ του δήμου του Μόντρεαλ και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής παροικίας με πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε μεγαλειώδης παρέλαση, τελετάρχης της οποία ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός κ. Ζυστίν Τρουντώ. Παρέλασαν τα ελληνικά σχολεία του Μόντρεαλ οι σύλλογοι και οι φορείς των ελληνικών σωματίων και οργανώσεων της παροικίας μας και οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι του Μόντρεαλ.

Μετά το τέλος της παρέλασης οι Κεφαλονίτες του Μόντρεαλ γευμάτισαν την παραδοσιακή κεφαλλονίτικη αλιάδα στο Κεφαλονίτικο σπίτι του Μόντρεαλ.

Το Κεφαλονίτικο Σπίτι επισκέφτηκε και πρωθυπουργός του Καναδά και αντάλλαξε ευχές και αγκαλιές με τους Κεφαλλονίτες.