Ο Ερντογάν έβαλε στη φυλακή τη Μις Τουρκία Μερβέ Μπουγιουκσάρατς επειδή ανάρτησε στο nstagram ένα σατυρικό ποίημα που αναφερόταν στον …σουλτάνο της Τουρκίας!

Ακόμη και η θεϊκή ομορφιά της «Μις Τουρκία» αφήνει ασυγκίνητο τον «σουλτάνο» Ερντογάν. Άλλωστε, οι εντολές του ήταν σαφείς. Όσοι τον προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Ουδείς εξαιρείται!

Τελευταίο «θύμα» της κυριαρχικής στάσης του, μια πρώην «Μις Τουρκία» που καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή ανήρτησε το 2014 στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα σατιρικό ποίημα που αναφερόταν στον Τούρκο πρόεδρο.

tourlk1

Η 27χρονη Μερβέ Μπουγιούκσαρατς, η οποία είχε στεφθεί Μις Τουρκία το 2006, καταδικάστηκε από τον Εισαγγελέα σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή για δυσφήμηση κατά του Ερντογάν, τέθηκε υπό πλήρη επιτήρηση και έλαβε προειδοποιίηση ότι αν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση που προσβάλει τον Πρόεδρο θα βρεθεί αυτομάτως πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

miss2

Το ποίημα που κοινοποίησε στο Instagram τιτλοφορείται «Ο δάσκαλος της ποίησης» και σατιρίζει τόσο τον Τούρκο πρόεδρο όσο και τον πρώην Τούρκο πρωθυπουργό. «Έκανα αυτή την κοινοποίηση επειδή τη βρήκα αστεία. Δεν ήθελα να προσβάλω τον Πρόεδρο» υποστήριξε το μοντέλο.

miss3

Πάντως, πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά πρόσφατα περιστατικά «φίμωσης» της ελευθερίας του λόγου που επιβάλλει με αυταρχισμό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες πολίτες στοχοποιούνται ή συλλαμβάνονται εξαιτίας δηλώσεών τους. Ήδη από το 2014, περίπου 2.000 υποθέσεις για εξύβριση του Προέδρου εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές.

miss9

(kontranews.gr)