Ο «Θαλασσόλυκος» της Στεριάς

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ xr.pap@hotmail.gr

➔ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 86 χρόνων «έφυγε» χθες για το μεγάλο ταξίδι, ένας φίλος και συνεργάτης από τα παλιά, ο Στέλιος Κυριακάτος.

➔Η ΦΙΛΙΑ μας ξεκίνησε από το χωριό μας τα Κουρουκλάτα, πέρναγε από τον«Ημερήσιο», απλωνότανε στις Μηνιές και πολλές φορές έφτανε στην Αθήνα, Σεπόλια και Πλατεία Αττικής.

➔ΗΤΑΝΕ ένα ανήσυχο πνεύμα και ευρηματικό μυαλό, με απίστευτη πείρα. Σαν μηχανικός ποντοπόρων πλοίων είχε γυρίσει όλο τον Κόσμο, από Αλάσκα έως Κίνα κι από Σιβηρία έως Αργεντινή, ενώ όταν καταστάλαξε στην Κεφαλονιά, έστησε τον δικό του επίγειο λουλουδένιο παράδεισο, στις Μηνιές. Το σκλόγκαν του «Ο Θαλασσόλυκος που πνίγηκε στα λουλούδια», του ταίριαζε απόλυτα.

➔ΗΤΑΝΕ αεικίνητος. Ενας ενεργός πολίτης, που συμμετείχε με τον δικό του τρόπο και τις παρεμβάσεις του στα κοινά του τόπου, κρίνοντας τους πάντες και καταθέτοντας προτάσεις για όλα. Είτε σε συσκέψεις, είτε σε συγκεντρώσεις, είτε σε συνεδριάσεις, είτε μέσω της αρθρογραφίας του από τον «Η». Ητανε αυτός που έστειλε το πρώτο μήνυμα στους τοπικούς παράγοντες ότι αν δεν προσέξουν το «κόκκινο σκαθάρι» και δεν λάβουν μέτρα, σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει φοίνικας στα νησιά μας. Δυστυχώς, επαληθεύτηκε γρήγορα.

➔ΤΩΡΑ ο Στέλιος είναι τώρα στο δρόμο για τον Μεγάλο Παράδεισο, όπου σίγουρα εκεί, θα κάθεται σε ένα παγκάκι με λουλούδια, για να τα λέει με τον Αγιο Πέτρο. Δίνοντάς του ιδέες για τη βελτίωση των Ουρανών.

➔Καλό σου ταξίδι, αξέχαστε φίλε!