Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΝΟΜΟΣ πλέον και βεβαία η ΘΑΝΑΤΙΚΗ καταδίκη της ελεύθερης επαγγελματικής δραστηριότητος εν Ελλάδι! ΜΕ ΤΗΝ υπογραφή του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστασίου Πετρόπουλου, της απόφασης για την επιβολή του διπλού, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΥ ασφαλιστικού χαρατσιού 26,9% επί του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ!

ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΙ περισσότερον απίστευτον: Oι ανεπανάληπτες αυτές εισφορές θα υπολογίζονται (το 2017) επί του καθαρού εισοδήματος του …2015! Του πολύ αποδοτικότερου τέτοιου και προ …διετίας δηλαδή, για το πλείστον των Ελευθέρων Επαγγελματιών! ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ εκείνον τον φουκαρά Επαγγελματία, ο οποίος θα κληθεί να πληρώνει, από την 1ην Ιανουαρίου του 2017, σε μερικές ημέρες δηλαδή, ως “ασφαλιστκή εισφορά” για τον Ιανουάριον, για παράδειγμα, ποσόν …ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΝ του εισοδήματός του για τον ίδιο μήνα! Έστω κι’ αν εισπράξει 100 ευρώ, ανάλογα με το ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ εισόδημά του, μπορεί να κληθεί να πληρώσει …500, 600, 800, 1000 …ευρώ, για …”ασφαλιστικήν εισφορά” ενός μηνός!!!

ΧΩΡΙΣ να αναφέρω τον …”φόρον επιτηδεύματος” με την αρχή του χρόνου και αυτόν της …”αλληλεγγύης” κλπ.,στην συνέχεια, ενώ ΑΥΤΟΣ, ο πληρώσας, έστω και αν ευρίσκεται εισοδηματικά, σε επίπεδον πολύ κατώτερον, πολύ χειρότερον, του …εισπράξαντος την “αλληλεγγύην”!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΟΧΙ …”σώζοντας” και επ’ουδενί, τα ασφαλιστικά μας Ταμεία!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ, ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ, ΔΥΣΕΞΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ! Λυπούμαι! Ειλικρινά, λυπούμαι!!