Ο Θεόφιλος με την σιωπή του για τις αναθέσεις ανά την Ελλάδα, ομολογεί την ενοχή του!

Αίσθηση προκάλεσε το νέο «κατόρθωμα» του δημάρχου Μιχαλάτου, το οποίο αποκάλυψε ο «Η» την περασμένη Παρασκευή (8/10), με την πρόσληψη από τον ίδιον τριών τεχνικών συμβούλων από …τρεις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, για την σύνταξη και την υποβολή των φακέλων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τριών αντίστοιχα έργων!!!

Ο Θεόφιλος κατά την προσφιλή του πρακτική όταν «έχει λερωμένη τη φωλιά του» να σιωπά παραγνωρίζει ότι κατ’ ουσίαν ΟΜΟΛΟΓΕΙ την ενοχή του και σε αυτή την υπόθεση!

Ερευνήσαμε το θέμα και συλλέξαμε πληροφορίες οι οποίες συγκλίνουν στα εξής:

1) Δίπλα στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πολλές και ανάλογες περιπτώσεις όπως του Δήμου Αργοστολίου δείχνουν ότι έχει στηθεί πανελλήνια ένας μηχανισμός (άγνωστο από ποιους αλλά σαφώς με υποδεικνυόμενα στελέχη) για «Τεχνικούς Συμβούλους Σύνταξης Φακέλων Υποβολής Αιτήσεων» στις προσκλήσεις του υπουργείου για ένταξη έργων!

2) Σε άλλους Δήμους προσλαμβάνονται τεχνικοί σύμβουλοι και σε άλλους (τους περισσότερους) όχι! Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτική η πρόσληψη από το πρόγραμμα!

3) Στον Δήμο Αργοστολίου που μας ενδιαφέρει για τα μεγάλα σε προϋπολογισμό έργα των αναπλάσεων, της ύδρευσης και της αγροτικής οδοποιίας, ΔΕΝ έγινε πρόσληψη τεχνικών συμβούλων, ενώ αυτό συνέβη στα μικρότερου προϋπολογισμού έργα και μάλιστα στα τελευταία έργα για το 3ο Νηπιαγωγείο και την Ηλεκτροκίνηση!

4) Και μόνο ότι οι προσλήψεις έγιναν από …την άλλη άκρη της Ελλάδας δείχνει πολλά …και πρώτα απ’ όλα ότι ο Θεόφιλος ότι δεν έχει καμία εκτίμηση-εμπιστοσύνη στους Κεφαλονίτες μηχανικούς!

5) Και το επιστέγασμα όλων έρχεται από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Σερρών προέβη σε τρεις ανάλογες με τον δήμαρχο Αργοστολίου συμβάσεις ανάθεσης (απόφαση 39042/22-12-2020 με ΑΔΑ: Ω578Ω10-ΜΟΡ) και ΟΥΤΕ ΜΙΑ δεν αφορά όχι μόνο τον εκ Σερρών προσληφθέντα από τον Θεόφιλο αλλά και οποιονδήποτε άλλον Σερραίο μηχανικό (δύο από Θεσσαλονίκη και μία από Αττική)!!! 

Οι αναθέσεις του Θεόφιλου

…ανά την Ελλάδα

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, μαζί με την ένταξη ενός έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δίνεται και το όνομα του «γαλάζιου» προστατευόμενου που θα οριστεί από τον Δήμο τεχνικός συμβουλής για την σύνταξη φακέλου υποβολής της αίτησης έναντι αμοιβής!

Κάπως έτσι βρέθηκε και ο τεχνικός σύμβουλος από τον Θεόφιλο για την υποβολή αίτηση στην πρόσκληση ΑΤ04 από την άλλη άκρη της Ελλάδας …τις Σέρρες, με αμοιβή το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 6.138 ευρώ (Σύμβαση Μιχαλάτου με ΑΔΑ: 6ΨΣΥ46ΜΓΤΤ-ΥΜΧ), την Σπάρτη για την πρόσκληση ΑΤ 12 (Σύμβαση Μιχαλάτου με ΑΔΑ: 6Φ2Λ46ΜΓΤΤ-ΜΤΤ) και την Αθήνα για την πρόσκληση ΑΤ 07 (Σύμβαση Μιχαλάτου με ΑΔΑ: ΩΗΘ046ΜΓΤΤ-898) και με το ποσόν των 6.200 ευρώ η κάθε μία!!!

Να περιμένουμε απάντηση από τον Μιχαλάτο (έστω εκ του γραφείο του Δημάρχου) για τις ανεξήγητες αναθέσεις του Θεόφιλου ανά την Ελλάδα και μαζί για την απαξίωση των Κεφαλονιτών μηχανικών και κυρίως των μηχανικών των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου που σύμφωνα με τα γεγονότα αδυνατούν να συντάξουν ένα τεχνικό δελτίο; 

Να την δούμε και να μην το πιστεύουμε!!!