Ο Θεόφιλος πήρε ιστορικό ακίνητο του Δήμου Κεφαλονιάς στο Φισκάρδο

Θ. Μιχαλάτος

Στις επιχειρήσεις του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου «πέρασε» την περασμένη Τετάρτη ένα ιστορικό ακίνητο του Δήμου Κεφαλονιάς, που βρίσκεαι στην «καρδιά» του Φισκάρδου.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από το Δήμο με φανερή πλειοδοτική δημοπρασία, με μίσθωση του ακινήτου για διάρκεια 40 ετών.

Η δημοπρασία περιλάμβανε δύο στάδια. Την εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής των διαγωνιζομένων (τυπικά προσόντα συμμετοχής και χρηματοοικονομική επάρκεια), καθώς και πρόταση ανάπτυξης του ακινήτου και τέλος την οικονομική προσφορά με το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 15.000 ευρώ ετησίως.

Το ακίνητο διεκδίκησε εκτός του κ. Μιχαλάτου και ο κ. Ραυτόπουλος και πολύ γρήγορα οι 15.000 ευρώ τιμή εκκίνησης έφθασαν στις 47.500 ευρώ, καταλήγοντας υπέρ του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Η θέση του ακινήτου είναι ιδιαίτερα προνομιακή, στην καρδιά της παραλιακής του Φισκάρδου. Η επένδυση εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. Ευρώ.

Το κτίριο, σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου (την οποία οφείλει να εφαρμόσει ο επιχειρηματίας), δεν θα γκρεμιστεί, αλλά θα ολοκληρωθεί στην υπάρχουσα κατάσταση με ενίσχυση των δομικών του στοιχείων και θα αφορά τη λειτουργία 5άστερου ξενοδοχείου.

Ευχόμαστε στον κ. Μιχαλάτο καλή επιτυχία στο νέο επιχειρηματικό του σχέδιο και καλές δουλειές.