Ο Θόδωρος ζητάει ανάκληση των δηλώσεων του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη!

Θ. Γαλιατσάτος

Την ανάκληση των όσων φέρεται ότι δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Εφημερίδα Documento, στις 16.09.2018, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, για την υποτιθέμενη όπως είπε «σύλληψη όλων των  υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και το κλείσιμο όλων των Σχολών Οδήγησης στην Κέρκυρα», ζητά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα σε δελτίο Tύπου που δημοσίευσε η ΠΙΝ αναφέρει:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε κείμενο συνέντευξης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, στην εφημερίδα Documento, (φύλλο έκδοσης 96), με τίτλο «Xρ. Σπίρτζης: Απορώ πώς η ΝΔ δεν έχει κάνει ακόμα αντιπροέδρους τον Μπαλτάκο και τον Δημήτρη Καμμένο», να κάνει παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, εκτενείς αναφορές σχετικά με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα ο υπουργός στο ερώτημα του δημοσιογράφου Άγγελου Προβολισιάνου (-Τι συνέβη στην Κέρκυρα;) φέρεται να δηλώνει, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ότι: «Συνελήφθησαν απ’ ό,τι ξέρω όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Μεταφορών της περιφέρειας και έκλεισαν όλες οι σχολές οδήγησης. Εξαρθρώθηκε ένα πανελλαδικό δίκτυο πριν από λίγους μήνες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους χώρους που σχετίζονται με την ασφάλεια και την εκπαίδευση να εθίζουν τους πολίτες σε μια μη διαφανή λειτουργία. Η απόκτηση άδειας οδήγησης είναι η πρώτη επαφή που έχει ένας νέος άνθρωπος με το δημόσιο. Δεν μπορεί η πρώτη επαφή όλων των νέων της χώρας μας να είναι τα 300 ευρώ που δίνουν για να αποκτήσουν άδεια».

Διευκρινίζουμε ότι πέραν του γεγονότος ότι προ μηνών, (το Μάϊο 2018), διενεργήθηκε έλεγχος στην συγκεκριμένη υπηρεσία από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τίποτα από όσα φέρεται να δηλώνει ο κ. Υπουργός δεν έχει συμβεί.

Επειδή τα παραπάνω, προδήλως, συνιστούν προσβλητική και μειωτική ενέργεια απέναντι τόσο στους υπαλλήλους της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών της Κέρκυρας, όσο και στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στην Περιφέρεια, ως Οργανισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε δημοσίως, την ανάκληση της δήλωσης του Υπουργού ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη Δημοκρατία, την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης».