Ο Θόδωρος συγχαίρει τους εκλεγέντες βουλευτές Ιονίων Νήσων και αφήνει αιχμές για δημοσιεύματα

O περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος συγχαίρει όλους τους εκλεγέντες βουλευτές στους Νομούς των Ιονίων και τους εύχεται καλή δύναμη στο έργο τους, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για «δημοσιεύματα που προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε παρασκηνιακές διαδικασίες και διαδρομίστικες τακτικές»!

Ειδικότερα σε ανακοινωσή του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει τα εξής:

Θέλω να συγχαρώ ολόψυχα τους βουλευτές που εκλέχθηκαν και στις 4 εκλογικές περιφέρειες των Ιόνιων Νησιών και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε εποικοδομητική συνεργασία για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας αλλά και οι πολίτες του τόπου μας.

Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους όσοι πήραν μέρος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στα νησιά μας, επιδεικνύοντας πολιτικό πολιτισμό, σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιονίων Νήσων για το άρτιο αποτέλεσμα και την άοκνη εργασία τους και σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Με αφορμή, όμως, διαδοχικά δημοσιεύματα, που μεσούσης της εκλογικής αναμέτρησης είδαν το φως της δημοσιότητας, προσπαθώντας να εμπλέξουν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε παρασκηνιακές διαδικασίες και διαδρομιστικές τακτικές, θέλω καταρχήν να υπενθυμίσω ότι η πολιτική αλλά και η προσωπική μου διαδρομή διέπονται πάντα από τις αρχές και της αξίες της αριστεράς για τη δημοκρατία, την υπεράσπιση των δικαίων των μη προνομιούχων πολιτών, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Oυδέποτε απεμπόλησα την πολιτική και κοινωνική μου ταυτότητα, ούτε, πολύ περισσότερο επιτρέπω σε άλλους να το υπονοήσουν. Άλλωστε ο τρόπος ζωής και οι πράξεις ενός εκάστου, κρίνονται πάντα από το λαό.

Ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έχω ύψιστο χρέος να σεβαστώ το θεσμικό μου ρόλο, χωρίς εμπλοκές σε παραταξιακά ή και μικροπολιτικά παιχνίδια. Όσοι επιθυμούν έναν τέτοιο Περιφερειάρχη δεν θα τον βρουν στο πρόσωπό μου. Αντιθέτως είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι πολίτες των Ιονίων Νήσων, επιθυμούν έναν Περιφερειάρχη που πρώτιστο καθήκον του είναι η διασφάλιση των συμφερόντων τους, έναν Περιφερειάρχη που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τον λαό των Επτανήσων.

Συνεχίζω αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο που χάραξα, μαζί με τους συνεργάτες και συναγωνιστές μου στην ΑΝΑΣΑ, χωρίς να έχω κρύψει και χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα από τα ιδεολογικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά πιστεύω μου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα και οι αιτούντες πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Άλλωστε όποιος με γνωρίζει, ξέρει πολύ καλά ότι θα ήμουν ο τελευταίος που θα υπέγραφε «δήλωση μετανοίας».