Ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης καλείται να επιστρέψει 23.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Μισθούς ύψους 23.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, λόγω αποχής από τα καθηκόντά του. Η προθεσμία εκπνέει στις 9 Ιανουαρίου.

O καθηγητής εμφανίζεται οργισμένος και εξαπολύει πυρά κατά του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ η Πρύτανις του εκπαδευτικού ιδρύματος Βενετσάνα Κυριαζοπούλου επαναλαμβάνει ότι είναι θέμα Διοικητικό του Πανεπιστημίου. “Όταν υπάρχει καταγγελία από Πρόεδρο Τμήματος για μέος ΔΕΠ ότι δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του, οφείλω ως Πρύτανις να κινήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δοαφορετικά θα βρεθώ εγώ κατηγορούμενη για απιστία”.

Ο κ. Τσελέντης ανακοίνωσε:

«Και επειδή πρέπει να ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ διαβάστε το παρακάτω έγγραφο, που έλαβα επειδή αυτά τα δυο χρόνια που είμαι Δ/ντης στο Γεωδυναμικό αδυνατούσα να κατεβαίνω κάθε εβδομάδα να κάνω ένα εξαμηνιαίο μάθημα, ζητούν αναδρομικά μισθούς δυο χρόνων λες και ήμουν κανένας αργόσχολος Καθηγητής… Ενώ γνωρίζουν ότι προΐσταμαι δυο επιχειρησιακών κέντρων του Γεωδυναμικού και του Εθνικού κέντρου προειδοποίησης για τσουνάμι, όλα αυτά στον άνθρωπο που τους έφτιαξε από το μηδέν ένα σεισμολογικό κέντρο που τίμησε το Παν/μιο που διδάσκουν τα βιβλία μου που όργωσα όλα τα βουνά της Δυτικής Ελλάδας τοποθετώντας σεισμογράφους, που τους έφερα πάνω από 10 εκ. € ερευνητικά προγράμματα κλπ κλπ. Ενοχλήθηκαν κάποιοι που έγινα Καθηγητής στο Παν/μιο Αθηνών και δεν κάθισα να ανέχομαι άλλο τέτοιες καταστάσεις. Αλλά το ίδιο δεν έγινε και με τον διάσημο Καθηγητή Ματσούκα, τον πρωτοπόρο στην έρευνα ενάντια στο Αλτσχαιμερ που αρνήθηκαν να τον κάνουν ομότιμο!!!!!”».