Ο Κώστας Ευαγγελάτος στην Κύπρο

Ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος συμμετέχει στη μεγάλη διεθνή έκθεση στο περίφημο Μουσείο “Θάλασσα” / Thalassa Museum στην Αγίας Νάπα της Κύπρου.

Η ομαδική εικαστική έκθεση με θέματα εμπνευσμένα από την ζωή, την προσωπικότητα και τις μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει τίτλο:

“Η Ελληνική συμμαχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Ελληνικός πολιτισμός” θα εγκαινιαστεί  από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ.Χρίστο Ζαννέττο την Κυριακή  6 Σεπτεμβρίου 2020,

Συμμετέχουν με σχετικά έργα τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο,την Βουλγαρία,την Ρωσία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Η διεθνής ομαδική έκθεση που συντόνισε και επιμελήθηκε ο Κύπριος καλλιτέχνης Πανίκος Παναγή-Χατζηδάκης θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2020.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος φιλοτέχνησε το έργο “Ηφαιστίων- Η Ελεγεία των Εκβατάνων” ” το 2012.

Το έργο εκτέθηκε μαζί με ανάλογες συνθέσεις αρχικά το 2017 στο Παρίσι στην αναδρομική έκθεση του στο Espace Jano του Centre De Sevres.

Η μορφή του Ηφαιστίωνα αναδύεται ονειρικά από αρχαικά μοτίβα και θερμά χρώματα.Τα συνθετικά στοιχεία του έργου συμβολίζουν τα αναμνηστικά της θλίψης του Αλέξανδρου για τον θάνατο του επιστήθιου φίλου του σε ηλικία 32 χρόνων, το 324 π.Χ. στα Εκβάτανα της Περσίας. Μετά την αποτέφρωση του Ηφαιστίωνα και τον θρυλικό θρήνο του για αυτόν τον ανακήρυξε “Θεικό ήρωα” και έκτισε μεγαλοπρεπή μνημεία στη μνήμη του.