Ο Λευκός Οίκος, έδωσε στην δημοσιότητα το άλμπουμ του ταξιδιού του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. 20 εκπληκτικά καρέ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ολοκλήρωσε το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ και πλέον είναι έτοιμος να παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος ταξίδεψε σε Ελλάδα, Γερμανία και Περού, έχοντας τη δυνατότητα να «συνομιλήσει με συμμάχους και φίλους για τη δέσμευση της Αμερικής προς τους εταίρους της και τις προσπάθειες να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις πιο πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις», όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

«Στην πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ελληνικό λαό, τους πρωτοπόρους της Δημοκρατίας, για την παγκόσμια οικονομία και την ανθεκτικότητα του δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως «έγινε μάρτυρας θαυμάτων της αρχαίας Ελλάδας από πρώτο χέρι όταν περιόδευσε στην Ακρόπολη».

Μέσα από τα κλικ του επίσημου φωτογράφου του Λευκού Οίκου, αυτό είναι το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Η άφιξη του Αμερικανού προέδρου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκαν με γυναίκες με παραδοσιακές στολές (πάνω) πριν το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο (κάτω)

Αγκαλιά με ένα μωρό κατά τη συνάντησή του με το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας και τις οικογένειές τους στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή

(iefimerida.gr)